hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Pintér Sándor: “A nyugdíjkérdést most függesszük fel”

  • hvg.hu

Okafogyottá vált a rendvédelmi szakszervezetek és a kormány közötti tárgyalás, információnk szerint ez áll a sztrájkbizottság vezetőjének, Árok Kornélnak a lemondása mögött. A csütörtöki egyeztetésen Pintér Sándor világossá tette: nyugdíjkérdésben Orbán Viktorhoz kell igazodni. A miniszter tárgyalási technikájára jellemző volt, hogy mosolygott, kedves volt és figyelmesen végighallgatott mindenkit. A hvg.hu a kulisszák mögé nézett.

“Itt van a sajtó, ezért valamivel etetni kell őket. (…) Azt kell mondani, hogy közeledtek az álláspontok, de még nem teljesek”– tanácsolta Pintér Sándor belügyminiszter a rendvédelmi szakszervezetek vezetőinek a csütörtök délutáni tárgyalás végén azzal kapcsolatban, mit kommunikáljanak kifelé. A nyilvánosságnak szánt üzenet azonban köszönőviszonyban sincs a valósággal. A hvg.hu úgy tudja, a korábban széthúzó, ám a csütörtöki tárgyaláson már egységes álláspontot képviselő szakszervezeti vezetők nagyon is tisztában vannak azzal, hogy az égvilágon semmit nem értek el, amikor Pintérrel egyezkedtek. Még akkor sem, ha például Powell Pál, a Rendvédelmi Szervek Érdekegyeztető Fóruma munkavállalói oldalának megbízott elnöke a tárgyalást követően, de még a sajtótájékoztató előtt ennek ellenkezőjéről győzködte társait, legalábbis azt fejtegette, hogy szerinte történt némi előrelépés.

A hvg.hu forrásai szerint Árok Kornél, a sztrájkbizottság tegnap lemondott elnöke a belügyminiszterrel folytatott tárgyalás után egyenesen arról beszélt kollégáinak, hogy “okafogyottá vált” az egyeztetés, mert amit a kormány ajánl, az a “nesze semmi, fogd meg jól”. “Ez semmi más, mint a Széll Kálmán-terv preparált leírása” – jelentette ki a többieknek zárt ajtókon belül a minisztérium épületében, nem sokkal azután, hogy Pintér elhagyta a termet.

A szakszervezetek képviselői képtelenek voltak sarokba szorítani Pintér Sándort: a finoman, kedélyesen, de határozottan tárgyaló belügyi vezető a nyugdíjakat érintő érdemi kérdéseket nagy ívben kerülte. “A nyugdíjkérdést most függesszük fel és menjünk végig az összes többin” – ezekkel a szavakkal hárította el a szakszervezetisek próbálkozását, majd annak a 25 pontos dokumentumnak a tartalmáról kezdett el egyezkedni velük, amelyet közvetlenül a tárgyalás előtt osztott szét nekik és amelyet legkésőbb a jövő hét keddi kormányülésig alá akar íratni velük.

Búcsú a szolgálati nyugdíjtól avagy Dezső András cikkének folytatását a hvg.hu-n olvassa el!

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ázsiós jegyzett tőke emelésének számviteli elszámolása

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Ingatlanértékesités

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Bizalmi vagyokezelés „hozam előleg” kiadás

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink