hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Kinek emelik a nyugdíját?

  • MTI

A rendészeti szervek sztrájkbizottságának ülését követően, pénteken kora délután folytatódik a belügyminiszter és a rendvédelmi érdekképviseletek egyeztetése

A sztrájkbizottság péntek délelőtti ülésén elnököt választanak - mondta a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke. Árok Kornél közölte, hogy a sztrájkbizottság a Belügyminisztérium épületében tartja ülését, majd 13 órakor megkezdik a tárgyalást Pintér Sándor tárcavezetővel. A tárgyalásoknak helyet adó minisztérium épületében újságírók nem várakozhatnak.
   
Csütörtök délelőtt Orbán Viktor miniszterelnök, Pintér Sándor belügyminiszter, az érdekképviseleti delegáltak, valamint a parancsnoki kar képviselői a Parlamentben tárgyaltak. A kormányfő azt kérte, lehetőleg a hétvégéig zárják le az egyeztetéseket - közölte Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője a megbeszélés után. Az érdekképviseletek tájékoztatása szerint azoknak a már nyugdíjas rendvédelmi dolgozóknak, akik úgy döntenek, nem térnek vissza a szolgálatba, megadóztatják majd a nyugellátását, de a nyugdíjuk összege emelkedni fog.
   
A tárgyalások csütörtök délután a Belügyminisztériumban folytatódtak. Nagy Linda, a tárca szóvivője csütörtök este azt közölte az MTI-vel, hogy a délutáni tárgyaláson közeledtek az álláspontok , s még néhány kérdés felmerült, ezekről pénteken folytatódnak az egyeztetések. A csütörtök délutáni megbeszélés utáni sajtótájékoztatón a Rendvédelmi Szervek Érdekegyeztető Fóruma munkavállalói oldalának megbízott elnöke, Powell Pál azt mondta: "kaptunk egy új tervezetet, amely jelen pillanatában elfogadhatatlan a munkavállalói oldal számára".


 

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Számla tartalma

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink