hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Iskolakezdési támogatás: még adómentesen, már júniustól

  • MTI

A béren kívüli juttatások rendszerében az iskolakezdési támogatás nyújt segítséget az iskolakorú gyermekes szülők számára, idén még változatlanul adó- és járulékmentesen.

Az iskolakezdési támogatás a jelenlegi törvényi előírások értelmében gyermekenként 21 450 forint értékben adható évente egy alkalommal mindkét szülőnek. Így egy tanköteles korú gyermek iskolakezdését akár több mint 40 ezer forinttal is támogathatják a munkáltatók, amely már komoly segítségnek számít egy-egy tanév előtti bevásárlásnál – tájékoztat a Sodexo Pass közleményében.

A kormány elképzelései szerint az iskolakezdési támogatás a jelenlegi adómentes körből kikerülve, 2010-től a 32 százalékos kedvezményes kulccsal adózna. „Amikor az öngondoskodás egyre nagyobb hangsúlyt kap a gazdaságpolitikában, és az állam egyre kevesebb támogatást tud nyújtani az embereknek, különösen sokat jelent, ha a cégek célzott támogatással hozzá tudnak járulni az emberek mindennapi életéhez” – véli Sztankovits Mónika a Sodexo Pass kommunikációs vezetője.

A jelenleg még adómentesen adható utalványok hiper- és szupermarketekben, könyvesboltokon, papír-írószer üzletekben, valamint ruházati és sportboltokban is felhasználható. Megvásárolható vele például a gyerekek új ruhája, a fogyóeszköznek számító füzetek, a kötelező olvasmányok vagy a tornazsák. Az utalványt akár már júniusban is felhasználhatják az alkalmazottak, hiszen a törvényi szabályozás értelmében az iskolakezdést megelőző 60, és az azt követő 60 napos időszakban érvényes – zárul a közlemény.
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Versenybírói elszámolás

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Ingatlanértékesítés szja-kötelezettségének kezdete

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink