hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Parlament: elsőbbséget élvez az adó és a nyugdíj

  • MTI

Az Országgyűlés kétnapos ülést tart a jövő héten, amelyen a képviselők a nyugdíj szabályainak és az adótörvényeknek a módosításáról is szavaznak.

Mandur László, az országgyűlés alelnöke a házbizottság csütörtöki ülése után tartott sajtótájékoztatón elmondta: a Ház várhatóan szavaz a Duna TV, a Magyar Televízió és a Magyar Rádió kuratóriumának kiegészítéséről, mert a Fidesz jelezte, legkésőbb hétfőig megnevezi jelöltjeit. Kitért arra, a kormány kezdeményezése alapján a házbizottság megállapodott abban, hogy a tavaszi ülésszakból hátralévő időszakban elsőbbséget biztosítanak a törvényjavaslatok tárgyalásának, így egyelőre hátrébb sorolják többek közt az ORTT, valamint az ombudsmanok jelentéseinek parlamenti megvitatását. Hozzátette: a kormány jelezte, hogy tartják magukat a korábban benyújtott törvényalkotási tervhez, és várhatóan további négy-öt törvényjavaslatot még benyújtanak a tavaszi ülésszakon, vagyis továbbra is az az elképzelés, hogy lesz nyári rendkívüli ülésszak, amely június végéig is eltarthat. 

A jövő heti házbizottsági ülésen dönthetnek az Állami Számvevőszék elnökét, illetve alelnökeit jelölő bizottság felállításáról. Emlékeztetett arra, hogy eddig is működött olyan testület, amely az ÁSZ alelnökeinek személyére tehetett volna javaslatot, de - mivel nem tudtak ebben megállapodni a pártok - ez nem történt meg - közölte Mandur László. Hozzátette: azért van szükség új testület felállítására, mert Kovács Árpádnak, az ÁSZ elnökének az év végén lejár a mandátuma, így a létrejövő testületnek már az ő utódára és az alelnökök személyére is javaslatot kell tennie.
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ingyenesen kapott dolgozói részvény értékesítése

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Kulturális utalvány_kényelmi díj

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Egyszemélyes kft. ügyvezetése

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink