hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Válságkezelés a munkaügyi bírságok felfüggesztésével

  • MTI

Elfogadhatatlannak és károsnak tartja a Liga Szakszervezetek a kormány tervezett intézkedését, miszerint a munkaügyi bírságokat egyes esetekben visszamenőlegesen felfüggesztené - olvasható a szerdai Magyar Hírlapban.

A kormány mindezt azért tenné, hogy a munkaügyi főfelügyelőség feketelistáján szereplő vállalkozások is állami támogatáshoz juthassanak, illetve részt vehessenek közbeszerzéseken. A válság miatt a kormány szerint ez is lendíthetne a beruházásokon.

A Liga ezzel szemben érthetetlennek tartja, hogy a kormány miért kívánja a feketegazdaságot erősítve csökkenteni az államkassza bevételeit. Véleményük szerint a visszamenőleges amnesztia különösen rossz eszköz, a tisztességes munkáltatók és adófizetők arcul csapása, egyúttal a munkavállalók jogait és a "törvényeket lábbal tiprók felmagasztalása".

A Liga Szakszervezetek ezért felszólítja a kormányt, hogy ezt a javaslatot ne terjessze az Országgyűlés elé, és sújtsa maximális szigorral a munkaügyi szabálysértéseket a jövőben is. Ha a kabinet a szociális partnerek elé terjeszti a javaslatot, azt semmilyen formában nem fogják támogatni - ismerteti a napilap.
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Helyiadó-számítás komplex megosztással

Szipszer Tamás

adószakértő

Egyéni vállalkozó és a könyvkiadás

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink