hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Orbán és a gigantikus megszorító csomag

  • MTI

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke szerint továbbra is előre hozott választásokra van szükség, a jelenlegi helyzetet ugyanis a mostani kormány nem képes megoldani. A pártelnök az InfoRádiónak adott interjújában egyébként úgy vélte, "Be kell látnunk, hogy nálunk a válságövezet a miniszterelnök asztalánál kezdődik".



Orbán Viktor azt mondta, hogy elmegy a Gyurcsány Ferenc kormányfő által szombatra összehívott nemzeti csúcsra, bár eggyel több tanácskozás nem oldja meg a problémákat, a kormány ezzel saját tehetetlenségét akarja szétkenni.

Véleménye szerint Magyarországra a legnagyobb veszélyt most nem a pénzügyi válság, hanem annak következménye jelenti, mivel a gazdaság gyenge, a krízis hamarosan reálgazdaságivá válik, veszélybe kerül az emberek munkahelye, megtakarítása. Megjegyezte: éppen ezért nagyon fontos, hogy a magyar válságkezelő program a munkahelyek megvédésére összpontosítson.

A Fidesz-elnök megismételte korábbi állítását, miszerint a szocialisták 12 pontos javaslata valójában egy gigantikus megszorító csomag: megint az emberekkel akarják megfizettetni a válság árát.

Az ellenzéki politikus úgy vélte: a magyar gazdaság baja az, hogy az azt működtető vállalkozások nem vagy csak nagyon drágán jutnak hitelhez. Éppen ezért ilyenkor pénzt kell pumpálni a gazdaságba, nem kivonni azt. Magyarországon, miután az államnak nincs elegendő forrása, a megoldás a gyors adócsökkentés lehet - hangoztatta.

Orbán Viktor úgy látja, hogy az adócsökkentés forrása a gazdasági növekedés lehet, ha ugyanis a pénz a vállalkozásoknál marad, több lesz a beruházás, ezáltal a munkahely és a bevétel is. "Új gazdaságra van szükség, nem a mostanit kell foltozgatni" - hangsúlyozta.

Egy gazdasági válság közepén a legnagyobb kincs a hitelesség, a magyar kormány azonban ezzel ma nem rendelkezik. "Az ország hullámok között próbál a felszínen maradni, egy nagy kő van a nyakában, úgy hívják: miniszterelnök. De ki fogunk úszni így is, bátran állíthatom" - mondta a Fidesz elnöke.
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Versenybírói elszámolás

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Ingatlanértékesítés szja-kötelezettségének kezdete

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink