hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Gyurcsány nem az adóversenyben akar a legjobb lenni

  • MTI

Magyarország nem akar a régió legolcsóbb országa lenni a befektetők számára, nem az adóversenyben akar a legjobb lenni, hanem a teljesítményversenyben - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hétfőn Budapesten.

 

Nem kívánunk a legolcsóbb ország lenni. Egyformán fontos, hogy jól működjön a gazdaság, de az is, hogy szociális nyugalmat, békét, kiszámíthatóságot, növekvő életszínvonalat teremtsünk - hangsúlyozta Gyurcsány Ferenc, miután tárgyalt Jürgen Rüttgers-szel, Észak-Rajna-Vesztfália németországi tartomány kormányfőjével.

A kormányfő szerint Magyarországon a befektetések terén a turizmus, a biotechnológia és az autóipar jut kiemelt szerephez. Hozzátette: emellett az ország logisztikai központként szeretne működni a térségben.

Gyurcsány Ferenc azt mondta, az ország képes lesz megőrizni attraktivitását a befektetők számára. Úgy vélte, az ország legnagyobb vonzerejét az elmúlt években is az adta, hogy az ország általános társadalmi és munkakultúrája rendkívül közel van egyebek mellett a német gondolkodásmódhoz. Mint elhangzott, a hétfői tárgyaláson a gázvezetékek kérdéséről nem volt szó, az alternatív energiaforrásokról azonban igen. A zöld energia az egyik fő pontja a tárgyalás után aláírt közös nyilatkozatnak is. Jürgen Rüttgers ezzel kapcsolatban az MTI-nek elmondta: bármilyen nagy szerepet tulajdonítanak a megújuló energiaforrásoknak, az ipar nem tud működni csak alternatív energiahordozókból.

Ha fúj a szél, ha nem, az iparnak szüksége van az energiára. Nemcsak a nap- és szélenergiára, hanem a tisztább szénerőművekre, ezért integrált stratégiával kell foglalkozni a kérdéssel - fejtette ki a tartományi miniszterelnök. Gyurcsány Ferenc szerint a politikusoknak a tudósokra kell hallgatni ebben a kérdésben.
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Munkabért terhelő párhuzamosan több letiltás

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Devizában kapott kölcsön kamata

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink