hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Ekkora rohamra még a nyomda sem számított

  • lapszemle

Erre még a nyomdák sem számítottak: a Pátria Nyomda összes arra alkalmas gépe az új típusú, APEH-sorszámmal ellátott, számlatömböket gyártja, akkora roham indult a papírboltokban január első napjaiban - írta a Népszabadság.

A Pátria Nyomdának négyhavi készlete olvadt el másfél hét alatt, a boltonkénti havi megrendelés többszöröse a megszokottnak. Nagy Norbert, a Pátria Nyomda Zrt. kereskedelmi igazgatója elmondta, készültek a januári dömpingre, de ilyen mértékű hisztériára nem, mivel az új nyomtatványok már több mint fél éve elérhetők.

A problémát nemcsak az okozza, hogy sok cég - többnyire kis- és közepes vállalkozás - az utolsó pillanatra hagyta a tömbcserét, az érintettek szerint a tájékoztatás sem volt megfelelő. Sokan a mai napig nem értik, mely nyomtatványok szabályszerűek, melyek nem - ezért a vállalkozások jó tömböket is leselejteztek.

Mint a lap írja, a fenyegetettség nagy, a büntetés tetemes: aki nem megfelelő számlatömböt használ, több százezer forintra büntethető - ez ugyanis azzal egyenértékű, mintha nem adott volna számlát vagy nyugtát.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Bejelentett részesedés eredménytartalék terhére

Pölöskei Pálné

adószakértő

Pótbefizetés visszafizetése

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink