Dr. Szeiler Nikolett ügyvéd, adótanácsadó

2008 óta kizárólag adóellenőrzésekkel, végelszámolásokkal, felszámolásokkal és adójogi problémák megoldásával foglalkozik.

2011-ben elvégezte a Magyar Könyvvizsgáló Kamara Adótanácsadó képzését és beiratkozott az ELTE adószakjogászi képzésére.

Sok éves adójogban, adóellenőrzésekben szerzett gyakorlati tapasztalattal és elhivatottsággal végzi magánszemélyek és vállalkozások képviseletét adóhatóság és bíróság előtt, vagyonosodási, áfa és más különböző adónemekre kiterjedő vizsgálat során egyaránt.

Munkája során a legfőbb szempont, hogy az adóhivatal és az ügyfelek érdekeit közelítse egymáshoz.
Célja, hogy ügyfelei a legjobb kedvezményben részesüljenek, a hosszú távú fennmaradásuk biztosítása és nyereségessége érdekében.

Úgy véli, hogy az adóhivatal ellen az ügyfélnek nincs fegyvertára, nem rendelkezik olyan mértékű tapasztalattal, számviteli, jogi képesítéssel, hogy az ügyét megfelelően tudná képviselni, így mindenkinek javasolja, hogy az adóellenőrzés kezdetén kérjen tanácsot adójogban jártas szakembertől.

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Válaszra vár

0 komment

Polgárjogi társaság kaphat-e adószámot és nyithat-e bankszámlát?

Általános

Polgárjogi társaság kaphat-e adószámot és nyithat-e bankszámlát? »

Megválaszolva

0 komment

Kft. könyvelése, miután az ügyvezetőt visszahívták

Társasági jog

Tisztelt Szakértő! Több éven keresztül könyvelek egy kft.-t, azonban a cég egyik 50%-os tulajdonosa 2021 júniusában visszahívta a másik 50%-os tulajdonost az ügyvezetésből. »

Megválaszolva

0 komment

Kft.-tagok – házastársi vagyonmegosztás

Társasági jog

Tisztelt Adózóna! Kft. tagjai 2 fő, házastársak, válnak. Vagyonfelosztást tervezik. Az egyik fél kilépne a kft.-ből, a kft.-ből való "kiválással", új kft. »

Megválaszolva

0 komment

Lemondás tagi kölcsönről

Illeték

Egy társaság tagja lemondana a tagi kölcsönről a társasági adó megfizetése mellett, de véleményem szerint az összeget 18% ajándékozási illeték is terheli. »

Megválaszolva

0 komment

Végelszámolás – adózás

Általános

Tisztelt Szakértő! A következő kérdésben szeretném kérni segítségét: egy magyar kft. végelszámolási eljárást kezdeményezett. A kft. tulajdonosa egy cseh gazdasági társaság. A kft. »

Megválaszolva

0 komment

Pótbefizetés apporttal és ennek visszafizetése

Társasági jog

A pénzügyi veszteségek pótlására jelenthet megoldást a gazdasági társaságok életében a pótbefizetés, mely lehetséges anyagi forrás a veszteségek rendezésére. »

Megválaszolva

2 komment

Kiválás – dátumok, határidők

Számvitel

A Kft.-ből kivált B Kft. A jogutódlás cég által meghatározott időpontja: 2021. június 30. A bejegyzett cégadatok hatályosak 2021.06.30. nappal, ez a nap a bejegyzés napja a cégjegyzékben. »

Megválaszolva

0 komment

2020 decemberében jóváhagyott osztalékelőleg

Szja / Ekho / Különadó

Tisztelt Szakértő! Kft. 2020. december hóban osztalékelőleg-fizetést hagyott jóvá a mutatkozó eredmény terhére. Ezen osztalékelőleget csak 2020. április elején utalta el. A 2020. »

Megválaszolva

0 komment

Ügyvédi iroda – beszámoló közzététele

Általános

Tisztelt Szakértő! Ügyvédi iroda beszámolóját nem kell közzétenni, sőt már a kamaránál sem kell letétbe helyezni. »

Megválaszolva

0 komment

Térítés nélküli átadás

Áfa

Tisztelt Adózóna! Egy zrt. bérleti szerződés alapján bérbe adja ingatlanja egy részét céges büfé üzemeltetése céljából (kb. 20 négyzetméter) egy kft. részére, 5 ezer forint plusz áfa értékben. »

Megválaszolva

0 komment

Öröklés útján szerzett tőke kivonása a vállalkozásból

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Egyszemélyes kft. tagja és egyben ügyvezetője elhalálozott, örököse szintén egyszemélyben vette át a tagi és az ügyvezetői jogokat. A kft.-t nem kívánja a továbbiakban üzemeltetni. »

Megválaszolva

0 komment

Osztalékról való lemondás

Társasági jog

Tisztelt Adózóna! A következő kérdésben szeretném a segítségüket kérni. Lehetséges-e, és milyen módon, hogy egy bt.-ben az egyik tag lemond az osztalékáról a másik tag javára? »

Megválaszolva

0 komment

AKCENTA bejelentés

Adózás rendje

Tisztelt Adószakértő! Az Art.1. melléklet 1.24. pontja szerint a külföldi pénzintézetnél vezetett pénzforgalmi számlaszámokat be kell jelenteni. Kérdésem: Az AKCENTA CZ a.s. »

Megválaszolva

0 komment

Ajándékozási illeték

Jövedéki adó / Vám, deviza / Termékdíj

Tisztelt Szakértő! Apa és fia között Magyaroszágon működő, bejegyzett társaság részvényeinek ajándékozása történik. Apa és fia is osztrák állampolgár, osztrák illetőséggel. »

Megválaszolva

0 komment

NAV-tartozás rendezése átalakuló szociális szövetkezet esetében

Adózás rendje

A szociális szövetkezet úgy döntött, hogy átalakul kft.-vé 2021.06.30-ai záró dátummal készíti el a vagyonmérleg-tervezetet. 2021.07. »

Megválaszolva

0 komment

Adószámos számla felhasználható támogatáshoz

Általános

Tisztelt Szakértő! Egyik egyéni vállalkozóm kérdezte, nem tudom rá a választ, talán többeknél előkerülhet ez a kérdés. »

Megválaszolva

0 komment

Adóügyi meghatalmazott intézhet-e ügyet webes ügysegéden?

Adózás rendje

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó ügyfeleim, akiknek állandó adóképviseleti meghatalmazottja vagyok, elvárnák, hogy a webes ügysegéden keresztül intézhető ügyeiket, bejelentéseiket (pl. »

Megválaszolva

0 komment

Egyéni vállalkozó kft.-t alapít, változik-e az adószáma?

Társasági jog

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó egyszemélyes kft.-t alapít. Kérdésem, változik-e az adószáma, ha igen, hogyan? Válaszát köszönöm szépen. Rozika könyvelő »

További hasznos adózási információk

Kérdések és válaszok

Szolárkezelő egyéni vállalkozó támogatása

Szipszer Tamás

adószakértő

Kapott támogatás katabevétel-e?

Szipszer Tamás

adószakértő

Önfoglalkoztatók kompenzációs támogatása

Szipszer Tamás

adószakértő

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close