• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Telephely bejelentése távközlési szolgáltatásnál

Tisztelt Szakértő! A helyi adókról szóló törvény szerint telephelyet keletkeztet a távközlési szolgáltatásnál az az önkormányzat illetékességi területe, ahol a szolgáltatást nyújtja a cég: bb) az adóévben a számviteli törvény szerinti nettó árbevételének kevesebb, mint 75%-a származik vezeték nélküli távközlési tevékenységből [TEÁOR’08 61.2] (vezetékes távközlési tevékenységet végző vállalkozó), azon önkormányzat illetékességi területe, ahol az adóév első napján előfizetőjének távközlési szolgáltatást nyújt (vezetékes távközlési szolgáltatást igénybe vevő előfizető), valamint – ha a vállalkozó vezeték nélküli távközlési tevékenységet is végez – azon önkormányzat illetékességi területe, ahol a vezeték nélküli távközlési szolgáltatást igénybe vevő előfizetőjének adóév első napján a számlázási címe található, Ez csak a helyi adótörvény szerinti telephely (társaságunk be is jelentkezett az önkormányzatoknál a helyi iparűzési adó hatálya alá), társasági adó és áfa törvény szerint nem, így nem kell bejelenteni a NAV-hoz. A 21NYHIPA nyomtatványon pedig nyilatkozni, kell, hogy "nincs olyan telephelyünk, melyet legkésőbb e nyilatkozat benyújtásáig nem jelentettünk be az állami adó- és vámigazgatósághoz" A bejelentésre szolgáló változásbejelentő nyomtatványon viszont nem tudjuk bejelenteni csak az önkormányzatot, mert a nyomtatvány pontos címet kér. Kérdésem az lenne, hogy valóban be kell-e jelenteni ezeket a telephelyeket (önkormányzatokat) a NAV-hoz is? Ha igen, akkor milyen címmel?


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 május
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close