• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Tárgyi adómentes import szolgáltatás

Tisztelt Szakértők! Alanyi adómentes magyar vállalkozás szerződne egy Egyesült Királyságban letelepedett vállalkozással bankkártyaterminál üzemeltetése céljából (SUMUP). A terminálbeszerzés után áfafizetési kötelezettsége keletkezik a vevőnek. Az ezt követően igénybevett szolgáltatás kapcsán kérem segítségüket. A bankkártyás vásárlások ellenértékét az angol partner jutalék levonása után elutalja a magyar vállalkozásnak. A harmadik országból érkező számlán szerepel a vásárlási összeg, a jutalék és a különbözetként kiutalt ellenérték, valamint egy olyan sor is, hogy "Pénzforgalmi intézményként a díjaink adómentesek.” Ebből gondolható, hogy ez a szolgáltatás is megfelel az áfatörvény 86. § (1) bekezdése szerinti tárgyi adómentes szolgáltatásnak. Hogy bizonyosodhatnánk meg arról, hogy a fenti szolgáltatás igénybevétele kapcsán valóban nem keletkezik a magyar alanyi mentes vállalkozásnál áfafizetési kötelezettség? A magyar vállalkozás félelme, hogy az Európai Bíróság a pénzügyi szolgáltatások tárgyi adómentességét más mentességekhez hasonlóan szűkítő értelmezésben kezeli. Válaszukat tisztelettel köszönöm!!!


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 április
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close