Hozzászólások 0

Szakképzési hozzájárulás – katás egyéni vállalkozás

Katás egyéni vállalkozás szakképzési munkaszerződéssel foglalkoztat egy főt. Visszaigényelheti -e a szakképzési hozzájárulást annak ellenére, hogy sem maga, sem a munkaszerződéses után szakképzési hozzájárulása nem keletkezik? Megy a vita rajta, ugyanis a kivásoknál ezt nem engedi meg az adóhatóság, hiszen ott sincs szakképzési kötelezettség, nem tarthat igényt a szakképzési hozzájárulási kötelezettség teljesítésével összefüggő normatív csökkentő tételre. Viszont a tanulószerződéseseknél megengedő volt a NAV állásfoglalásában, viszont az együttműködési megállapodásnál már megint csak nemleges válaszra helyezkedett adóhatóság. Mi a véleményük az ügyben? Köszönettel: Czegle Tibor


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 február
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close