• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Flottás telefon

Tisztelt Szakértő! Egy kft. néhány éve szerződést kötött egy flottakezelő telekommunikációs szolgáltatóval. A jelenlegi gyakorlat szerint a kft. munkaviszonyban lévő alkalmazottai által használt telefonok egy számlában kerülnek kiállításra a kft. nevére. Ezt a kft. fizeti ki. A munkavállalók családtagjai is flottatagok. Az ő részükre a flottakezelő küldi ki a számlát. A számla a kft. nevére szól, azonban a felhasználóknak kerül postázásra. A számlákat nem a kft. fizeti ki, nem is áll rendelkezésünkre egyik számla sem. Mivel a NAV OSA rendszerében lekért adatok tartalmazzák ezeket a számlákat, havonta 5 számla marad könyveletlenül a lekért számlák közül. Abban szeretnék segítséget kérni, hogy mi a helyes gyakorlat a családtagok részére küldött számlákkal kapcsolatban: 1) Gyűjtsük be a számlákat tőlük, fizessük ki és számlázzuk tovább a tényleges használók nevére? (Ez jelentős adminisztrációs terhet jelent.) 2) Ne foglalkozzunk a letöltött számlákkal, mivel nem állnak rendelkezésre, és nem számoljuk el őket? (Mivel a NAV arra törekszik, hogy kiajánlja az áfabevallást, ez folyamatos problémát jelent.) 3) Esetleg ki kell lépniük a családtagoknak a flottából? (Ez jelentős többletköltséget jelent egyszer a kft.-nek, utána pedig havonta a családtagoknak.) Válaszát megköszönve:


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 február
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close