• Szabó Zoltánné
Hozzászólások 0

Őstermelő nemleges nyilatkozata – földvásárlás

Kérem az alábbi ügyben szíves tájékoztatásukat! Mezőgazdasági őstermelő támogatások összege nélküli bevétele az adómentesség értékhatárát meghaladja, de az nem több 4 millió forintnál. Legalább a (támogatásokkal együtt számított összes) bevételének a 20 százalékát kitevő összegű, az őstermelői tevékenységével kapcsolatosan felmerült, költségként elismert kiadásait számlával (számlákkal), más bizonylattal (bizonylatokkal) tudja igazolni, annak nem kötelező jövedelmet számolnia, élhet nemleges nyilatkozatételi jogával is. Kérdésem arra irányul, hogy ha egy regisztrált mezőgazdasági őstermelő földterületet vásárol (növénytermesztéshez termőföldet, állattenyésztéshez például legelőt), akkor ezen területek beszerzési ára (az adásvételi szerződések vagy számlák alapján) beleszámíthatók-e a bevétel 20%-át kitevő kiadások közé? Megfelel-e az Szja tv. 78/A § (4) bekezdésének, valamint a 3. sz. mellékletben felsoroltaknak, miszerint "rendelkezik legalább a bevétel 20 százalékát kitevő összegben a tevékenységével összefüggésben felmerült, a 3. számú mellékletben költségként elismert kiadás igazolására a nevére kiállított számlával (számlákkal), más bizonylattal (bizonylatokkal), és ezt a tényt a nyilatkozatban is megerősíti." Köszönöm!


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close