• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Biztosítási kötelezettség, járulékbevallás

Tisztelt Szakértő! A következőkben kérem a segítségét: 1. eset, amikor egy társas vállalkozás tagja személyesen is közreműködik, azonban ezt nem munkaviszonyban, illetve megbízási jogviszonyban teszi, tehát társas vállalkozó. Díjazást nem vesz fel. Tekintettel más cégben fennálló társas vállalkozói jogviszonyára, járulékfizetési kötelezettség nem keletkezik ezen jogviszonya után. 2. eset, amikor a vállalkozás ügyvezetője, aki nem tulajdonos, megbízási jogviszonyban látja el az ügyvezetői feladatokat, díjazás nélkül. Emellett munkaviszonyban is áll az adott céggel. Ebben az esetben kérdésem az előbb említett jogviszonyra irányul. 3. eset, amikor a társas vállalkozás tagja munkaviszony keretében személyesen közreműködik, valamint emellett megbízási jogviszonyban, külön díjazás nélkül az ügyvezetői feladatokat is ellátja. Ebben az esetben kérdésem az utóbb említett jogviszonyra irányul. Kérdésem, hogy a fent említett esetekben szükséges-e megtenni a bejelentést a T1041-es nyomtatványon, illetve kell-e havonta szerepeltetni a ’08-as bevallásban? Köszönöm megtisztelő válaszát!


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2020 június
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close