• MÁTÉ ISTVÁNNÉ
Hozzászólások 0

Ingyenesen nyújtott szolgáltatás

Tisztelt Szerkesztőség! Társaságunk ügyfelének (A) fő tevékenysége fuvarozási szolgáltatás és ahhoz kapcsolódó egyéb tevékenység, melynek keretében fuvarszervezői és közvetítői szolgáltatást nyújt a szállítást saját gépkocsival végző belföldi vállalkozásoknak (B). A fuvarközvetítést és szervezést a közösségi adószámmal rendelkező, Magyarországon székhellyel és fiókteleppel nem rendelkező vállalat (C) által biztosított szoftver segítségével végzi szoftverhasználati megállapodás alapján. „C” vállalkozás „B” vállalkozások felé jutalékot számol fel a szoftverhasználat segítségével megvalósult fuvarokból származó bevételeik után.„A” vállalkozás a fuvarszervezői és közvetítői szolgáltatás tevékenységéért „B” vállalkozásokkal szemben külön díjat nem határoz meg, költségeit és hasznát a „C”, közösségi államban letelepedett partnerrel kötött megállapodás alapján végzett piackutatási és egyéb tevékenységéért járó árbevételből fedezi. Ezen szolgáltatások tekintetében „C” vállalkozás részére számlát állít ki áfa felszámítása nélkül. „A” cég adóköteles tevékenysége keretében jogosult az áfa levonására. Kérdésünk egyrészt, hogy helyes-e „A” vállalkozás számlázási gyakorlata „C” vállalkozás felé, másrészt, helytálló-e álláspontunk, miszerint a „B” vállalkozások részére nyújtott ingyenes szolgáltatás után nincs áfafizetési kötelezettsége „A” vállalkozásnak, üzleti érdeke fűződik a szolgáltatás nyújtásához, így nem vállalkozásidegen célt valósít meg.Tisztelettel Máté Istvánné


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 április
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close