• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Közösségi adószámra és harmadik országos adószámra értékesítés

Tisztelt Szakértő! Nagykereskedelmi tevékenységet végző társaság közösségi országban székhellyel rendelkező vállalkozásnak értékesít, de mivel nem az ügyfél nem tudja bizonyítani, hogy az áru Magyarországot elhagyja, ezért a számlát magyar áfával állítja ki. Ebben az esetben a számlán a közösségi országban székhellyel rendelkező vevő közösségi adószámát kell feltüntetni? Az online adatszolgáltatás során ez a közösségi adószám megfelelő lesz az adatszolgáltatás során? Van annak valamilyen akadálya, hogy ilyen esetben magyar áfával állítsák ki a számlát? A másik esetben a vevő harmadik országban székhellyel rendelkező társaság, az adószáma is kizárólag a harmadik országban kapott adószám. Ebben az esetben sem bizonyítható, hogy a vevő az árut Magyarországról kiviszi, elvámolja. A magyar vállalkozás magyar áfával állítja ki a számlát, a vevő ezt elfogadta. Megfelelő a számlán a vevő adatainál a harmadik országban érvényes adószámot feltüntetni? Az online adatszolgáltatásnál milyen adószámot kell beküldeni ebben az esetben.?Segítségüket köszönöm.


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 március
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close