• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Beruházás támogatással

Tisztelt Szakértő! Egy őstermelő sertésnevelő épületet és hozzá kapcsolódó technológiát (etető, itató berendezés, monitorok, melyek csavarral vannak csak az épülethez rögzítve) létesít, melyhez vissza nem térítendő állami támogatást is kap. Az épület várható költsége 300 millió forint, melyhez már megkapott 75 millió forint támogatást, további 75 milliót 2020-ban fog megkapni. Valószínűleg idén decemberben jogerős használatbavételi engedélyt kap, így a beruházás üzembe helyezhető lesz. Ha így alakul, akkor a 300-75 millió forint fogja képezni az értékcsökkenés alapját, és jövőre, ha megkapja a másik 75 millió forintot, akkor jól gondolom-e, hogy azt se egy összegben kell leadózni, hanem csökkenthető vele az értékcsökkenés alapja? Ha esetleg nem sikerül aktiválni idén az épületet, akkor a már megkapott támogatás adóalapot képező bevétel lesz? Másik kérdés a technológiára vonatkozik, ez már kész van, szeretnénk idén aktiválni, és mivel őstermelőről van szó, élnénk az egyösszegű leírással. Jövőre viszont ehhez kapcsolódóan is támogatást fog kapni. Le tudjuk-e írni most a teljes technológia összegét egyben, és jövőre pedig bevételként leadózni a kapott támogatást, vagy esetleg van arra mód most, hogy a várható támogatással csökkentett értéket írjuk le egyösszegű értékcsökkenésként, és így jövőre nem képződne bevétel ezzel kapcsolatban? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Erdélyi Andrea


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close