Hozzászólások 0

Idegen tulajdonon végzett beruházás II.

Kedves Dr. Szeiler Nikolett! Köszönöm válaszát azonos című kérdésemre https://adozona.hu/kerdesek/2019_5_11_Idegen_tulajdonon_vegzett_beruhaz_gnl! Írásával kapcsolatban újabb kérdés merült fel. Ön lakóingatlanról ír, az épület egy könnyűszerkezetű műhely lesz, az építési engedély is a kft. nevére szól, beruházásként a műhely a kft. tulajdona lesz. Ebben az esetben sem vonható le a beruházás esetén felmerült költség áfája? Ha szívességi használatra adja át magánszemély kft.-nek, akkor is ugyanazok a feltételek érvényesülnek, amit leírt? Ebben az esetben is kell bérleti díjat fizetni? A könnyűszerkezetű ipari létesítményt (műhelyt) szét lehet szedni és el lehet adni a későbbiekben, a telket magánszemély részére ugyanolyan állapotban vissza lehet adni, ez esetben is van adóvonzata a magánszemély részéről? Nem jó elgondolás, hogy felépül a műhely a kft. költségén, az áfát levonásba helyezve, majd amikor úgy dönt a kft., hogy megszünteti a tevékenységét, lebontja a könnyűszerkezetű létesítményt, és értékesíti, a magánszemély pedig visszakapja eredeti állapotában a telket? A kft. megteheti-e, hogy kiadja a műhelyt, ha már nem végez benne tevékenységet? Van-e olyan helyes eljárás, amikor a kft. a beruházás áfáját levonásba helyezheti? Válaszát előre is köszönöm!


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!
2020 február
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close