• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Panzió szállásszámla/lehet adómentes „munkásszállás”?

Tisztelt Szakértő! Építőipari cégnek székhelye és telephelye csak Budapesten van. Egy vidéki (szegedi) alkalmazotti státuszban lévő építésvezetővel az ideiglenes lakhatás biztosításában állapodtunk meg, mert munkája és jelenléte a cégben nélkülözhetetlen. Az Szja tv. 1. sz. mell. 8.6. f. pontja alapján eddig lakást béreltünk munkásszállásként (az itteni fő/szoba előírást, azt hogy a településen, de még annak mondjuk 200 km-es körzetében sincs ingatlana, és egyebeket teljesítve). A bérleti szerződés lejárta után a lakásban felmerülő problémák elkerülése, rezsi- és egyéb elszámolások kiiktatása érdekében május végétől egy panzióban (tehát nem szálloda!) veszünk ki szobát részére heti 4-5 éjszakára; hétvége kivételével, amikor a hazautazását biztosítjuk. Így olcsóbb is, és kevesebb a felmerülő adminisztráció is. A panzió a szállásszolgáltatásról cégünk nevére szóló átutalásos számlát bocsát ki, étkezés nélkül. Ezért ezen számlát adómentes juttatásnak tekintjük mint munkásszállást. Mivel a költség a cég érdekeit szolgálja, ezért az áfát visszaigényeljük (ha felszámításra kerül). Helyesen járunk el, ha nem keletkeztetünk egyéb adófizetési kötelezettséget sem a cég, sem a dolgozó oldaláról (szja, szocho) jövedelmet? Köszönettel: PA


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 január
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close