• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Árfolyam választása

http://adozona.hu/kerdesek/2018_5_15_Euros_fizetes_jdg#utm_source=dailypost&utm_medium=email&utm_campaign=notice Tisztelt Szakértő! A fenti kérdésre adott válaszát szeretném tovább pontosítani. Az egyéni vállalkozókra az Szja törvény 6. §-a vonatkozik. Viszont nem tudom pontosan, hogyan is értelmezzem, és milyen esetekre vonatkoznak. 6. § (1) a) – „bevétel megszerzésének időpontjában érvényes árfolyam”, de melyik (MNB közép, pénzintézeti, saját)? 6. § (3) a) – „ az (1) bekezdés a)–c) pontjaiban említett esetekben rendelkezik az ott meghatározott időpontot – a külföldi pénz eladása esetén – követő 15 napon, illetve – külföldi pénz vétele esetén – megelőző 15 napon belül pénzügyi intézmény által az adott külföldi pénz eladását/vételét igazoló, a nevére kiállított bizonylattal, a figyelembe vett árfolyamot a bizonylat szerinti összeg mértékéig alkalmazhatja a forintra történő átszámításhoz”. Ez arra vonatkozhat, ha a bevételt átváltja vagy beteszi a bankba 15 napon belül? 6. § (4) b) „a magánszemély – választása szerint – az adóelőleg, adó megállapításához a bevétel….. forintra történő átszámítására a bevétel megszerzése napját megelőző hónap….napját megelőző hónap 15. napján érvényes MNB hivatalos devizaárfolyamot”. Ezt a törvényi hivatkozást mikor kell/lehet alkalmazni? Ha lehet választani, akkor az minden külföldi pénznemben beszerzett bevételére vonatkozik vagy bevételenként eltérő árfolyamokat is alkalmazhat? Hogyan kell rögzítenie a választását? Válaszát előre is köszönöm!


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close