További témák
  • Szilágyi Ferenc
Hozzászólások 0

Főállású anya nyugdíj-jogosultsági ideje - 2, nyugdíj alapja

Tisztelt Winkler Róbert! Köszönöm szépen a gyors válaszát. További kérdésként merültek fel az alábbiak: Jól tudom, hogy a főállású anyaság maximum 8 év jogosultsági időt eredményez? Mi a különbség a között, ha az illető személy nem gyermekneveléssel, hanem keresőtevékenységgel szerez jogosultsági időt? Az előző kérdésben elfelejtettem megkérdezni az alábbi lényeges kérdéseket, amelyek nem a szolgálati időre, hanem a nyugdíj alapjára, a nyugdíj megállapítására vonatkoznak: Ha csak főállású anyaként van (lesz továbbra is) jogviszonya, akkor ez milyen mértékben számít bele az anya nyugdíjalapjába, nyugdíjának megállapításába? Ha a főállású anyasági mellett heti 10 órában elmegy dolgozni, akkor a nyugdíj alapjába, nyugdíjának megállapításába ez a heti 10 óra milyen mértékben számít bele? Összevonható-e a két jogviszony (főállású anya + munkaviszony) a nyugdíj alapjának, nyugdíj megállapításának tekintetében, vagy annak megállapításakor azt külön-külön fogják számolni? Ha külön-külön számolják, akkor a főállású anyasági jogviszony mellett mi az a minimális heti munkaidő, amely a nyugdíj alapjába, nyugdíjának megállapításába beleszámít? Válaszát előre is köszönöm! Szilágyi Ferenc Első kérdés url: http://adozona.hu/kerdesek/2018_5_14_Foallasu_anya_nyugdij_jogosultsag_rbm


Szakértőnk válaszát csak előfizetőink olvashatják belépést követően. Amennyiben még nincs előfizetése, ezen az oldalon részletes információt tudhat meg választható előfizetési csomagjainkról.

Ha előfizetőnk, lépjen be!

Ha most fizet elő a szolgáltatáscsomagra, akkor garantáltan kap nyári pihenéséhez egy HVG Extra magazincsomagot, és a sorsoláson is részt vesz, ahol Presser Gábor koncertjére nyerhet két jegyet. Az akció feltételei a 2018. június 18-tól 2018. augusztus 22-ig megrendelt, és 2018. augusztus 31-ig befizetett előfizetésekre vonatkoznak.
Részletek »

* A termékek külön megvásárlása esetén fizetendő ár.
** Az Adózóna.hu előfizetése után három személynek jár 2-2 kreditpont, amelyet elszámolhat a szakképzésébe. A kreditpontok kedvezettjeinek nevét és regisztrációs számát a rendeléskor megadott adatokkal a befizetés után kiküldött számlán tüntetjük fel.


 
TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!
2018 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X