Hozzászólások 0

Katás egyéni vállalkozó és csed

Tisztelt Szakértő! Adva van egy katás egyéni vállalkozó, aki alkalmi bejelentett dolgozót foglalkoztat egyéni vállalkozásában jelenleg, mellette van 36 órát meghaladó munkaviszonya is, így nem főállású katás egyéni vállalkozó. Jelenleg 8 hónapos terhes az egyéni vállalkozó. Két kérdést szeretnék feltenni: az ő esetében hogyan kell kiszámolni az egyszerűsített bejelentésben foglalkoztatható létszámot vagy a napok számát? A másik kérdésem az, hogy a csed igénylésekor és annak folyósítása idejére a munkaviszony szünetelni fog, de mi a helyzet a katás egyéni vállalkozással és az egyszerűsített bejelentett dolgozóval kapcsolatosan? Ha jól tudom, akkor a csedet igénybe vevő anyuka kereső tevékenységet nem folytathat, így szerintem erre az időre talán szüneteltetni kellene az egyéni vállalkozói tevékenységét, melyet a csedet követően újra működtethet. Vagy egyszerűsített foglalkoztatottal – tehát az ő személyes munkavégzése nélkül – mehet tovább a katás egyéni vállalkozása, szüneteltetés nélkül? Ha a csed idejére szüneteltetni kell az egyéni vállalkozását, akkor ebben az esetben ismét kérdésként merül fel az, hogy kell ebben az esetben kiszámolni az egyszerűsített foglalkoztatott létszámot (gondolok itt a megelőző egy évre, elsősorban a csed idejére gondolva), vagy ennek napjait? Válaszát köszönöm!


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close