• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Alapítvány által adott tárgyak

Alapítvány által adott tárgyak T. Tanácsadó! Korábban feltett kérdésemet ismétlem meg, mert választ csak arra az esetre kaptam, amikor közhasznú szervezet juttatja a tárgyakat. Tisztelt Tanácsadó! Irodalmi díj alapítása céljából alapítványt hoztak létre. Az alapítvány kuratóriuma az írók munkássága alapján választja ki a díjazottakat (nem kell jelentkezniük, nincs verseny). A díjazottak a pénzbeni jövedelem mellett a díj nevét adó költőt ábrázoló szobrot kapnak, illetve gravírozott tollat, amelyen a díj elnevezése szerepel. Milyen adózási szabályok vonatkoznak e kétféle tárgyra? Változik-e a megítélés, ha más is kap gravírozott tollat, nem csupán a díjazottak? Változnak-e az adózási szabályok, ha a fenti juttatásokat közhasznú egyesület adja, amelynek alapító okiratában a konkrét díj elnevezése nem szerepel, de a magyar irodalom képviselete, népszerűsítése igen (vagyis az általánosabban meghatározott célok megegyeznek az alapítvány céljaival)?


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!
2020 február
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close