• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Munkaerő-kölcsönzés külföldről

Tisztelt Szakértő! Az alábbiakban szeretném a segítségüket kérni. Cégünk Szlovákiából kölcsönöz munkaerőt. Megkaptuk erről a számlát, mivel van a cégünknek uniós adószáma, így áfa nélkül. A számla összege tartalmazza a bért és a bérköltségeket. A bérköltségeket azonban információink szerint nekünk kell itthon bevallani és megfizetni. Tehát cégünk a járulékokkal csökkentett összeget utalta el a szlovák partnernek számla kiegyenlítésként. A problémák a következők: - helyes-e ez így? - illetve cégünk alanyi mentes, vagyis mivel megadtuk a közösségi adószámunkat és áfamentes számlát kaptunk, ezután itthon be kellene vallanunk és meg kellene fizetnünk a 27 százalékos áfát, hiszen az alanyi státusz miatt levonásba nem tudjuk helyezni? Egyrészt lehet, hogy jobban jártunk volna, ha nem adunk meg közösségi adószámot és a kedvezőbb 20 százalékos kinti áfát megfizetjük? Másrészt ha már itthon kell az ÁFÁ-t megfizetnünk, akkor mi után? Hiszen a számla járulékokat is tartalmaz. Ennek levonása utáni rész legyen a fizetendő ÁFA alapja? Vagy a teljes összeg? Vagy rosszul kiállított számlát kaptunk volna? A számlán csak munkaerő-kölcsönzés szerepel és egy melléklet tartalmazza, hogy abból mennyi a járulék. Köszönjük szépen a segítségüket!


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close