• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Ügyeleti munka díjazása

Tisztelt Szakértő! Cégünk főállású, teljes munkaidős, havi munkaidőkeretben foglalkoztatott gyógyszerész munkavállalóját éjszakai gyógyszertári ügyeletbe kívánja beosztani. Egy ügyeleti műszak időtartama 10, illetve 11 óra. Az Mt. alapján számunkra nem teljesen egyértelmű a dolgozó ügyeletre járó díjazása, ebben kérnénk segítségüket. A munkaidő-beosztást úgy határoznánk meg, hogy az ügyeletben töltött munkaidő beleszámítson a havi munkaidőkeretbe (körülbelül minden második hónapra esik egy gyógyszertári ügyelet). Az Mt. szerint az ügyelet idejére díjazásként a személyi alapbér 40 százaléka jár, azonban ha munkavégzés történik az ügyelet alatt, akkor már rendkívüli munkavégzésnek minősül, és akkor a személyi alapbér + 50 százalék bérpótlék jár. A gyógyszertári ügyeletben olyan módon történik munkavégzés, hogy amennyiben vevő érkezik, a gyógyszerész kiszolgálja. Van olyan nap, hogy egy vevő sem érkezik az ügyeleti idő alatt, van olyan, hogy 20 vevőt is ki kell szolgálni egy éjszakai ügyelet alatt. Kérdésünk, hogy gyógyszerészünk ügyeleti munkavégzésének díjazásánál hogyan kell eljárnunk? A munkabeosztás szerinti "rendes" munkavégzésre megkapja a személyi alapbért, az ügyeleti időre pedig a személyi alapbér 40 százalékát, vagy pedig a munkabeosztás szerinti és az ügyeleti munkavégzésre is megkapja a személyi alapbért, továbbá az ügyeletben töltött munkaidőre további 50 százalékos bérpótlékot? Válaszát előre is köszönjük!


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 június
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close