94 találat a(z) cégkapu cimkére

Adóvizsgálat Kérdés

Sorvezető uniós állampolgár magyarországi cégalapításához Cikk

Szlovák állampolgár magyarországi céget alapítana. Mik az elsődleges lépések az alapítás előtt? Például ügyfélkapu-létesítés, kötelező-e adóazonosító jellel, tajszámmal rendelkeznie a magánszemélynek? Milyen jogviszonyban lehet ügyvezető? Kézbesítési megbízott ki lehet? – kérdezte olvasónk. Dr. Szeiler Nikolett ügyvéd, adótanácsadó szakértőnk válaszolt.

Kinek kell az adóhatósági iratot kézbesítenie a NAV-nak? Cikk

Jogszerűen jár-e el az adóhatóság, ha a köztartozásmentes adatbázisból történt törlésre (és/vagy az előzetes értesítésre) vonatkozó tájékoztatást csak az adózási meghatalmazott cégkapujára küldi el, az érintett adózó cégkapujára viszont nem továbítja? – kérdezte olvasónk. Antretter Erzsébet adószakértő, mérlegképes könyvelő (Niveus Consulting Group Kft.) válaszolt.

Alapitványnál képviselő személyében történt változás Kérdés

Nem közhasznú alapítványnál a szervezet képviselője elhalálozott, helyette újat választottak. A bíróság e változást az ügyvéd közreműködésével kezelte. A jogerős végzés megérkezett. Az lenne a kérdésem, hogy a NAV felé, és a cégkapunál milyen feladatom van, mint a szervezet könyvelőjének, aki az alapítványnál képviseleti joggal rendelkezem?

Volt egyszer egy meghatalmazott – cégkapus átállás zökkenőkkel Cikk

Önnek is volt már problémája a cégkapuval? Az alábbiakban egy súlyos következményekkel járó esetet ismertetünk.

Cégkapu használata! Kérdés

Tisztelt Szakértő! Felhívást kaptam a NAV-tól a cégkapu kötelező használatára. Mely szerint: Az Ön által képviselt szervezet a 2019. májusi adóbevallását nem a Cégkapun keresztül, hanem az Ön személyes KÜNY tárhelyéről (ügyfélkapujáról) küldte be a NAV-hoz. Ez szabálytalan. Nyilvántartásunk szerint az Ön által képviselt szervezet elektronikus kapcsolattartásra kötelezett, ezért hivatalos elérhetőségeként kizárólag a cégkaput használja stb.stb. Ha az Ön által képviselt szervezet még nem rendelkezik cégkapuval, kérjük mielőbb végezze el a cégkapu-regisztráció! Cégkapu regisztrációnk van 2017.08.29. napjától, hogyan kell akkor leadni az ÁNYK-ból szabályosan a bevallásokat?

Több mint 45 ezer működő cégnél nincs még cégkapu Cikk

A Credit Online-tól kapott adatok alapján a 2019. június 20-án mért adat szerint a cégek 8 százaléka még mindig nem rendelkezik cégkapuval, ami sürgős kormányzati intézkedést igényel! – írja közleményében a Magyar Könyvelők Országos Egyesülete.

Karbantartás miatt nem lesz ma elérhető a magyarorszag.hu, a hivatali tárhely és a cégkapu Cikk

Karbantartás lesz ma a Biztonságos Kézbesítési Szolgáltatáson – írja honlapján a NAV.

NAV-értesítés köztartozásmentes adózói adatbázisból való kikerülésről Kérdés

Tisztelt Szakértő! Múlt év őszén jelent meg az írás, miszerint a NAV új szolgáltatást vezet be "tesztjelleggel". A hónap végén értesítik az ügyfelet, ha már nem felel meg a köztartozásmentes adózói adatbázisban való szereplés feltételeinek. Valóban működik ez a szolgáltatás már? Cégkapus tárhelyünkre nem érkezett még ilyen tárgyú értesítés, pedig sajnos e hónapra kikerültünk az adatbázisból. Lehetséges, hogy a könyvelő kapja az értesítést? Köszönettel várom válaszukat: Kissné V. Katalin https://adozona.hu/altalanos/NAV_aki_mar_nem_felel_meg_a_koztartozasment_IU3IGT

Cégkaputörlés megszűnéskor Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy betéti társaság egyszerűsített végelszámolással megszűnt, a céget a cégbíróság törölte. Ebben az esetben kell-e törölni az ügyvezetőnél a cégkapu regisztrációt? Ha igen, akkor annak mi a menete, hol kell?

Az elektronikus ügyintézést bírálja a könyvelői egyesület Cikk

Sokat romlott az elektronikus ügyintézés színvonala, de levélszemét kiküldésére van kapacitás, kézbesítés vélelmekkel hányja tele az ügyfélkaput az adóhatóság – szögezi le az Országos Sajtószolgálathoz eljuttatott közleményében a Magyar Könyvelők Országos Egyesülete (MKOE).

Zűrös a cégkapu Kérdés

Megjelent az Adózónán egy cikk, Zűrös a cégkapu címmel. Nagyon sok tévedés van benne. A gyakorlattól teljesen eltérő dolgokat írnak. Kérem módosítani. Például az ügyvezetőnek automatikusan joga van megnézni és változtatni a meghatalmazottak körét a NAV felé. A meghatalmazott, ha nem érvényesíti a meghatalmazását, akkor nem válik meghatalmazottá. Önök azt írták, nem tudja a meghatalmazott, hogy ő is meghatalmazott stb. Kérem, szíveskedjenek jobban utánajárni, mi a helyzet a cégkapuval és a NAV-jogosultságokkal. Mária könyvelő, adószakértő

Zűrös a cégkapu: az értesítések egy része nem a valódi címzettekhez jut el Cikk

Több mint négy hónappal a cégkapu bevezetése után továbbra is rendszerszintű probléma, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által küldött értesítések nem mindig jutnak el közvetlenül a megfelelő személyhez, miközben egyes üzeneteket az adott adatok kezelésére nem jogosult személyek kaphatnak meg. A BDO Magyarország szerint a megoldás a problémára a kézbesítési szabályok teljes átgondolása lehet.

Cégkapuhasználat Kérdés

A NAV felszólította ügyfeleinket arra, figyelmeztessék az adóbevallásokat továbbító személyt, hogy az ügyfélkapu helyett a cégkaput használja a továbbiakban. Nem világos számomra az, hogy a cégkapu használatával van-e lehetőségem egy gombnyomással csoportos beküldésre? Jelenlegi jogosultságom: az ügyfelek engem a saját könyvelőirodámon keresztül hatalmaztak meg (EGYKE 15 kód), a meghatalmazást a NAV állandó meghatalmazásként rögzítette. Továbbá minden ügyfél cégkapuján én vagyok az ügykezelő. Kérem, hogy tájékoztassanak arról – ha van csoportos irattovábbítási mód –, miként tehetem azt meg. Köszönöm: CsK

Rendelkezési nyilvántartás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégkapu használatára kötelezett gazdálkodónak a cégkapu-regisztrációval megtörténik a rendelkezési nyilvántartásba vétel is, vagy azt külön kell megtenni? Cégkapu használatára nem kötelezettnek – például egyéni vállalkozó – hogyan történik a rendelkezési nyilvántartásba vétele? Köszönöm válaszát: CsCs

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Tag járulékfizetése

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Kiegészítő társas vállalkozói kivét

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Nyugdíjas osztaléka utáni szocho

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 január
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close