96 találat a(z) cégkapu cimkére

Késedelmi pótlék, adófolyószámla-kivonat – hamarosan érkeznek a NAV értesítői Cikk

Érdemes a következő hetekben jobban figyelni a cégkapu, ügyfélkapu tárhelyeket, mert az aktuális adófolyószámla-kivonatok és késedelmipótlék-értesítők hamarosan megérkeznek az adózók fiókjaiba. November 15-én pedig esedékessé válik a NAV által kiszabott késedelmi pótlékok megfizetése, figyelmezteti blogbejegyzésében tett elemzésében az adózókat az RSM Hungary.

Cégkapuhasználat ügyvezető halála esetén Kérdés

Adóvizsgálat Kérdés

Sorvezető uniós állampolgár magyarországi cégalapításához Cikk

Szlovák állampolgár magyarországi céget alapítana. Mik az elsődleges lépések az alapítás előtt? Például ügyfélkapu-létesítés, kötelező-e adóazonosító jellel, tajszámmal rendelkeznie a magánszemélynek? Milyen jogviszonyban lehet ügyvezető? Kézbesítési megbízott ki lehet? – kérdezte olvasónk. Dr. Szeiler Nikolett ügyvéd, adótanácsadó szakértőnk válaszolt.

Kinek kell az adóhatósági iratot kézbesítenie a NAV-nak? Cikk

Jogszerűen jár-e el az adóhatóság, ha a köztartozásmentes adatbázisból történt törlésre (és/vagy az előzetes értesítésre) vonatkozó tájékoztatást csak az adózási meghatalmazott cégkapujára küldi el, az érintett adózó cégkapujára viszont nem továbítja? – kérdezte olvasónk. Antretter Erzsébet adószakértő, mérlegképes könyvelő (Niveus Consulting Group Kft.) válaszolt.

Alapitványnál képviselő személyében történt változás Kérdés

Nem közhasznú alapítványnál a szervezet képviselője elhalálozott, helyette újat választottak. A bíróság e változást az ügyvéd közreműködésével kezelte. A jogerős végzés megérkezett. Az lenne a kérdésem, hogy a NAV felé, és a cégkapunál milyen feladatom van, mint a szervezet könyvelőjének, aki az alapítványnál képviseleti joggal rendelkezem?

Volt egyszer egy meghatalmazott – cégkapus átállás zökkenőkkel Cikk

Önnek is volt már problémája a cégkapuval? Az alábbiakban egy súlyos következményekkel járó esetet ismertetünk.

Cégkapu használata! Kérdés

Tisztelt Szakértő! Felhívást kaptam a NAV-tól a cégkapu kötelező használatára. Mely szerint: Az Ön által képviselt szervezet a 2019. májusi adóbevallását nem a Cégkapun keresztül, hanem az Ön személyes KÜNY tárhelyéről (ügyfélkapujáról) küldte be a NAV-hoz. Ez szabálytalan. Nyilvántartásunk szerint az Ön által képviselt szervezet elektronikus kapcsolattartásra kötelezett, ezért hivatalos elérhetőségeként kizárólag a cégkaput használja stb.stb. Ha az Ön által képviselt szervezet még nem rendelkezik cégkapuval, kérjük mielőbb végezze el a cégkapu-regisztráció! Cégkapu regisztrációnk van 2017.08.29. napjától, hogyan kell akkor leadni az ÁNYK-ból szabályosan a bevallásokat?

Több mint 45 ezer működő cégnél nincs még cégkapu Cikk

A Credit Online-tól kapott adatok alapján a 2019. június 20-án mért adat szerint a cégek 8 százaléka még mindig nem rendelkezik cégkapuval, ami sürgős kormányzati intézkedést igényel! – írja közleményében a Magyar Könyvelők Országos Egyesülete.

Karbantartás miatt nem lesz ma elérhető a magyarorszag.hu, a hivatali tárhely és a cégkapu Cikk

Karbantartás lesz ma a Biztonságos Kézbesítési Szolgáltatáson – írja honlapján a NAV.

NAV-értesítés köztartozásmentes adózói adatbázisból való kikerülésről Kérdés

Tisztelt Szakértő! Múlt év őszén jelent meg az írás, miszerint a NAV új szolgáltatást vezet be "tesztjelleggel". A hónap végén értesítik az ügyfelet, ha már nem felel meg a köztartozásmentes adózói adatbázisban való szereplés feltételeinek. Valóban működik ez a szolgáltatás már? Cégkapus tárhelyünkre nem érkezett még ilyen tárgyú értesítés, pedig sajnos e hónapra kikerültünk az adatbázisból. Lehetséges, hogy a könyvelő kapja az értesítést? Köszönettel várom válaszukat: Kissné V. Katalin https://adozona.hu/altalanos/NAV_aki_mar_nem_felel_meg_a_koztartozasment_IU3IGT

Cégkaputörlés megszűnéskor Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy betéti társaság egyszerűsített végelszámolással megszűnt, a céget a cégbíróság törölte. Ebben az esetben kell-e törölni az ügyvezetőnél a cégkapu regisztrációt? Ha igen, akkor annak mi a menete, hol kell?

Az elektronikus ügyintézést bírálja a könyvelői egyesület Cikk

Sokat romlott az elektronikus ügyintézés színvonala, de levélszemét kiküldésére van kapacitás, kézbesítés vélelmekkel hányja tele az ügyfélkaput az adóhatóság – szögezi le az Országos Sajtószolgálathoz eljuttatott közleményében a Magyar Könyvelők Országos Egyesülete (MKOE).

Zűrös a cégkapu Kérdés

Megjelent az Adózónán egy cikk, Zűrös a cégkapu címmel. Nagyon sok tévedés van benne. A gyakorlattól teljesen eltérő dolgokat írnak. Kérem módosítani. Például az ügyvezetőnek automatikusan joga van megnézni és változtatni a meghatalmazottak körét a NAV felé. A meghatalmazott, ha nem érvényesíti a meghatalmazását, akkor nem válik meghatalmazottá. Önök azt írták, nem tudja a meghatalmazott, hogy ő is meghatalmazott stb. Kérem, szíveskedjenek jobban utánajárni, mi a helyzet a cégkapuval és a NAV-jogosultságokkal. Mária könyvelő, adószakértő

Zűrös a cégkapu: az értesítések egy része nem a valódi címzettekhez jut el Cikk

Több mint négy hónappal a cégkapu bevezetése után továbbra is rendszerszintű probléma, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által küldött értesítések nem mindig jutnak el közvetlenül a megfelelő személyhez, miközben egyes üzeneteket az adott adatok kezelésére nem jogosult személyek kaphatnak meg. A BDO Magyarország szerint a megoldás a problémára a kézbesítési szabályok teljes átgondolása lehet.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kata 40%

Szipszer Tamás

adószakértő

Pót ügyvezető

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 október
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs