1 találat a(z) helyszíni fogyasztás cimkére

Éttermi szolgáltatások áfája Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésekben szeretném a segítségét kérni: egy étterem vendéglátóipari tevékenységet végez, saját konyhájában meleg ételt állít elő és annak egy részét a saját éttermében szolgálja fel, egy részét pedig rendelés alapján elvitelre készíti. Úgy tudom, hogy a helyben fogyasztott ételek, italok esetében 18%-os, míg az elvitt ételek esetében továbbra is 27%-os áfakulcsot kell alkalmaznia. Kérdésem, hogy amennyiben catering szolgáltatást végez, tehát a megrendelő konyhájában (ami után bérleti díjat fizet) készíti el a meleg ételt és ott a helyszínen szolgálja fel, milyen áfakulcsot kell alkalmaznia? Egy másik vállalkozó kórházakban, egyetemeken büfét üzemeltet. Ebben az esetben érzésem szerint akár helyben, akár elvitelre vásárolnak a 27%-os áfakulcsot kell alkalmazni az ételek esetében, még akkor is, ha a helyszínen készítik (például virsli, meleg szendvics... stb), mivel itt úgy gondolom nem éttermi szolgáltatásról van szó és követhetetlen a helyszíni fogyasztás is. Előre is köszönöm a segítségét!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Üzletrész-tulajdonlás

dr. Buzády Csongor, LL.M. (Berlin)

ügyvéd, vállalatfinanszírozási szakjogász

Buzády és Udvari Ügyvédi Iroda, partner

Pótbefizetés visszafizetéséről hozott határozat „szavazati aránya”

dr. Buzády Csongor, LL.M. (Berlin)

ügyvéd, vállalatfinanszírozási szakjogász

Buzády és Udvari Ügyvédi Iroda, partner

Őstermelő és egyéni vállalkozó egyben

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink