75 találat a(z) 2024-es változások cimkére

NAV: így kell regisztrálni CESOP-adatcsere teszteléshez Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a CESOP-adatszolgáltatás E-Banktitok (EBT) rendszerbeli kommunikációjához elkészítette az EBT-CESOP-üzenet specifikációját, melynek publikálása az OPENKKK-portálon megtörtént [OpenKKK - Kezdőlap (gov.hu)] – írja honlapján a NAV.

Négy új rendelet a legfrissebb közlönyben Cikk

A 2024. évi 31. számú Magyar Közlönyben négy rendeletet és több határozatot is kihirdettek március 12-én éjjel.

Változott az egészségügyi szakellátás tb-finanszírozásáról szóló rendelet Cikk

Az egészségügyi szakellátás társadalombiztosítási finanszírozásának egyes kérdéseiről szóló 9/1993. NM rendeletet módosító 15/2024. BM rendeletet a Magyar Közlöny 2024. évi 25. számában hirdették ki március 5-én.

Új webshoprendelet: fel kell tüntetni a kiszállítók közt a Magyar Postát is Cikk

Nagyobb forgalomra számít a Magyar Posta azt követően, hogy március 28-tól minden internetes kereskedőnek fel kell tüntetnie a céget a lehetséges kiszállítók közt – mondta a Magyar Posta Zrt. marketingkommunikációs főigazgatója az M1 szerda reggeli műsorában.

Kevesli a munkaügyi ellenőrzések számát a Magyar Szakszervezeti Szövetség Cikk

Kevésnek tartja a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) a hatósági munkaügyi ellenőrzések gyakoriságát, és érdemi változást sürget.

NAV-tájékoztató a 2024. adóévben alkalmazható adóegyezményekről Cikk

Adózói tájékoztatót tett közzé honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Magyarország 2024. adóévben alkalmazható adóegyezményeiről.

MÁV-Volán csoport: új tarifarendszer március 1-jétől Cikk

Március 1-jén indul a magyar helyközi közlekedés új tarifarendszere. A MÁV-Volán csoport tájékoztató weboldalt indított a www.ujtarifa.hu címen az új bérlet- és kedvezményrendszerről, a 24 órás napijegyekről, a fővárosi agglomerációt érintő közlekedés változásáról – közölte a MÁV szerdán az MTI-vel.

NIS2 vagy GDPR? Vagy mindkettő? Cikk

A NIS2 (Network and Information Systems Directive, version 2) irányelvet valószínűleg ma még igen kevesen említik meg a cégvezetők közül, amikor információvédelemről esik szó, pedig 2024. október 18-tól már ezt az új információbiztonsági keretrendszert is működtetniük kell az érintett cégeknek – írja blogjában a Grant Thornton.

Itt az eGN rendszer új verziója Cikk

Az eGN használatában érintettek számára fontos információ, hogy a rendszer legújabb verziója február 13-án élesedett, melyben újabb funkciókon és beállításokon módosítottak a szakemberek – írja honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Könnyítés várható a kötelező parlagoltatás szabályaiban Cikk

2024-ben könnyítést kapnak a mezőgazdasági termelők a kötelező parlagoltatás új szabályainál – jelentette be az Agrárminisztérium (AM) szerdai közleményében Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára.

Érkeznek a tájékoztatók: márciusban soron kívül átköthetők a lakásbiztosítások Cikk

Idén márciusban – ha az érintett ügyfél úgy dönt – egy hónapig soron kívül átköthetővé válnak a lakásbiztosítások. Az erről szóló tájékoztatót a biztosítóknak február 15-ig kell megküldeniük ügyfeleiknek. Érdemes minden ügyfélnek áttekinteni meglévő szerződését és összehasonlítani az új ajánlatokkal – írja honlapján a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

Változnak az anyajuh-támogatás feltételei Cikk

Idén kedvezőbbé válnak a termeléshez kötött anyajuh támogatásának feltételei Magyarország KAP Stratégiai Tervének első módosításával. A két érdemi változásról már most, az egységes kérelem idei benyújtási időszakát és a kapcsolódó nemzeti jogszabályok megjelentését megelőzően fontos a gazdálkodók tájékoztatása – áll az Agrárminisztérium közleményében.

Elindult az építési termékek új környezeti információs rendszere Cikk

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) háttérintézményénél, az ÉMI Nonprofit Kft.-nél elindult az építési termékek egyszerűsített környezeti értékelése és az ehhez kapcsolódó információs rendszer – jelentette be szerdai közleményében a minisztérium.

Harmadik országbeli állampolgárok beutazása, tartózkodása: új engedélytípusok, szabályok Cikk

2024-től a korábbi bevándorlási törvényt felváltotta a harmadik országbeli állampolgárok magyarországi tartózkodását és foglalkoztatását szabályozó 2023. évi XC. törvény (Btátv.). Az új jogszabály tervezettnél korábbi hatályba lépése a bevándorlással foglalkozó szakmai közösséget, számos munkáltatót és magánszemélyt, de még az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóságot is felkészületlenül érte – írja hírlevelében a Mazars.

Megjelent a rendelet a reklámkataszterdíjról Cikk

Az országos reklámkataszter vezetéséről szóló 2/2024. NMHH rendeletet 2024. január 23-án hirdették ki a Magyar Közlönyben.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Tartósan beteg munkavállaló végkielégítése

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Német állampolgár

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Öregségi nyugdíj

Winkler Róbert

nyugdíjszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink