hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

A kormány kiáll az új Munka törvénykönyve mellett

  • MTI

A kormány határozott és eltökélt eredeti céljainak végrehajtásában, és fenn kívánja tartani az új Munka törvénykönyvével kapcsolatos álláspontját - közölte a kormányszóvivő pénteki budapesti sajtótájékoztatóján a LIGA Szakszervezetek országos demonstrációjával kapcsolatban.

Giró-Szász András azt mondta: a új Munka törvénykönyve a munkahelyek megtartása és újak teremtése mellett teszi le a voksát. Véleménye szerint "sokkal inkább a szakszervezetek mint szervezetek tiltakoznak" az új törvénykönyv ellen, és nem a munkavállalók problémájáról van szó.
   
Mind az európai viszonyokra, mind a magyarországi gazdasági-társadalmi viszonyokra tekintettel a kormány mindenképpen fenn kívánja tartani a munka törvénykönyvével kapcsolatos álláspontját, mert álláspontja szerint a jelenleg még hatályos jogszabály ugyan védte a munkahelyeket, de nehézségeket gördített új munkahelyek teremtése elé - közölte a szóvivő újságírói kérdésre válaszolva.
   
Gaskó István, a LIGA Szakszervezetek elnöke csütörtöki tájékoztatóján azt mondta: a demonstráció oka a tavasszal bejelentett követelések kielégítetlensége, azaz a munka törvénykönyvének elfogadhatatlan átalakítása, a háromoldalú társadalmi párbeszéd megszüntetése a versenyszférában, valamint a nyugdíjrendszer olyan átalakítása, amely korábban megszerzett jogokat sért és próbál visszavenni.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Német adóügyi illetőségű egyéni vállalkozó

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Hozamszámítás

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Second hand bolt árukészlete adományból

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink