hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Bevásárolt a magyar piacon az Accace csoport

  • MTI

A közép-kelet-európai könyvelési, bérszámfejtő és adótanácsadási piacon piacvezetőnek számító Accace csoport 70 százalékos részesedést szerzett az Interbook Kft.-ben, amely Accace Interbook néven működik tovább - közölte a budapesti cég.

Az Accace 2008-tól önálló leányvállalattal van jelen a magyar piacon; az Accace Kft. ügyfelei az új szerzeményhez szerződnek majd át. Az összeolvadás célja az Accace Interbook közleménye szerint a cég növekedési ütemének meggyorsítása a válság időszakában is. A cégcsoport 2011 második félévében megkezdi az adótanácsadási szolgáltatás nyújtását is a magyar piacon.
   
Az Accace fő ügyfélkörét a régióban működő nemzetközi cégek alkotják, köztük a New York-i, illetve frankfurti tőzsdén jegyzett vállalatok. Az Accace tapasztalatai szerint a legtöbb nemzetközi nagyvállalat az egységes régiós kiszolgálást részesíti előnyben.
   
Az Accace Csoport 2006-ban alakult Csehországban, s rövidesen az egyik leggyorsabban fejlődő tanácsadó cégek egyike lett a közép-kelet-európai régióban a könyvelés és bérszámfejtés területén. Jelenleg 7 teljesen saját tulajdonú leányvállalattal működik Szlovákiában, Lengyelországban, Romániában, Csehországban, Ukrajnában, és Magyarországon. A cégnek június 30-án több mint 250 főállású munkavállalója volt ezekben az országokban.
   
Az Interbook az Ernst & Young Kft. szervezeti keretein belül, gazdasági igazgatóságként működött 1996-ig, majd független könyvviteli és számviteli szolgáltató lett. A társaság tulajdonosai az Accace-szel való egyesülés előtt a cég gazdasági tevékenységében aktívan részt vevő szakmai befektetők voltak. Az Interbook ügyfélkörét magyarországi székhellyel rendelkező hazai vállalatok, nemzetközi cégek leányvállalatai alkotják, a cég jelenleg 15 főt foglalkoztat.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Készletszámítás

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Garanciális munka

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink