hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Szijjártó: "senki semmilyen nyugdíjat nem akar csökkenteni"

  • MTI

Komoly törvénykezési munkára lehet számítani a második félévben - hangsúlyozta a miniszterelnök szóvivője az MTV Este című másorában hétfőn. A politikus azt mondta, a nyugdíjakat nem akarják csökkenteni.

2012 január 1-jével lép hatályba az új alaptörvény, mely 28 helyen írja elő sarkalatos törvény megalkotásának kötelezettségét - mondta Szijjártó Péter az Este című műsorban hétfőn. Ez azt jelenti, hogy olyan 30-35 törvényt meg kell alkotni, vagyis egy komoly munkára lehet számítani a második félévben. Ha valaki arra bazírozik, hogy majd most lassítani fogunk, és kevesebb munka jár a parlamenti képviselőséggel, akkor azt ki kell ábrándítanom. Hasonlóan tempós, hasonlóan feszes menetrenddel rendelkező félév lesz. Amikor ellenzéki képviselők arról beszélnek, hogy ez nagyon sok munka, akkor azt tudjuk nekik mondani, hogy az elmúlt nyolc évben talán nem kellett volna tönkretenni az országot – hangsúlyozta Szijjártó.

Szőcs Erika szocialista képviselő állítására, miszerint most jobban megéri otthon maradni, és a foglalkoztatást helyettesítő támogatás adott esetben több, mint amit valaki közmunkásként kaphat, Szijjártó úgy reagált: olyan rendszert hoznak létre, melyben munkát vállalni és dolgozni sokkal jobban megéri majd, mint segélyre várni. Szerinte épp az a problémája az országnak, hogy Szőcs Erika és elődei elhitették az emberekkel azt az illúziót, hogy munka nélkül is meg lehet élni. Ma Magyarországon többen élnek állami forrásokból, mint a piacról, ennek véget kell vetni, az államadósságot újratermelő rendszereket át kell szervezni – mondta a szóvivő.

Arra a kérdésre, hogy a kormány akarja-e csökkenteni az öregségi nyugdíjminimumot, leszögezte: senki semmilyen nyugdíjat nem akar csökkenteni.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Nyíltvégű lizing

dr. Kelemen László

adószakértő, jogász

A traszferár és az áfa kapcsolata

dr. Kelemen László

adószakértő, jogász

Előleg áfarendezése

dr. Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink