hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Korkedvezményes nyugdíj: elfogyhat a rendvédelmisek pénze

  • adozona.hu

Az utcai demonstrációk eddig összességen több tízmillió forintba kerültek a rendvédelmi szakszervezeteknek - állítják a hvg.hu forrásai.

„A mi pénzünk véges, ezzel a kormány is tisztában van” – mondta lakonikusan a hvg.hu-nak az egyik rendvédelmi szakszervezet vezetője, utalva arra, hogy az utcai demonstrációknak komoly költségei vannak, s ha elfogy a pénz, tüntetni sem tudnak, vagy csak nagy nehézségek árán.

Érthető módon a szakszervezetek igyekeznek titokban tartani, mennyi pénzük van arra, hogy utcára vigyék tagjaikat, de úgy tudjuk, egyes szervezetek már most mérlegelik: egy demonstráció szervezése során mi az, amire elengedhetetlenül költeniük kell és mi az, amin spórolhatnak. A hvg.hu információ szerint csak a rendvédelmi dolgozók tüntetése eddig összességében több tízmillió forintot emésztett fel.

Ha több szakszervezet rendezi a tüntetést (mint például a korengedményes nyugdíj eltörlése elleni tiltakozásokat), akkor a költségek is megoszlanak, általában létszámarányosan. „A szervezés ilyenkor a sztrájkbizottság elnökének a feladata, ő teszi le a költségvetést az asztalra, amit aztán a szakszervezetek jóváhagynak” - mondta az egyik vezető.

A cikk folytatását olvassa el itt!

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

USA-magyar kettős állampolgár magyar ingatlan eladása

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink