hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Korkedvezményes nyugdíj: bomlik az egység és nő a feszültség

  • adozona.hu

Nem lehet biztosan tudni, hogyan zárja le a kormány a korkedvezményes nyugdíj körüli vitákat. Annyi biztos, Orbán Viktor miniszterelnök változtatott programján és május 30-a helyett június 2-án, csütörtökön ül le a szakszervezetekkel tárgyalni.

Május 27-én lemondott Kónya Péter, a Hivatásunk Védelmében Sztrájkbizottság vezetéséről, mert az általa képviselt szakszervezetek véleményével már nem értett egyet. Helyét Árok Kornél, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének (HTFSZ) elnöke vette át. Úgy tűnik, bomlik az egység és nő a feszültség a szakszervezeteken belül - legalábbis erre utal, hogy míg egyes szakszervezetisek csalódottak a távozása miatt, mások majdhogynem örülnek döntésének - írja a hvg.hu.

Jelenleg hivatalos információk még nincsenek arról, Kónya valójában miért mondott le. Név nélkül nyilatkozó szakszervezetisek a hvg.hu-nak ezzel kapcsolatban azt mondták, hogy Kónya a kezdetektől fogva radikálisabb irányvonalat képviselt és demonstrációkkal szeretett volna nyomást gyakorolni a kormányra. Ennek ellenére a szakszervezetek többsége már egy ideje tárgyalni és megegyezni akar a kormánnyal, amivel Kónya nem tudott azonosulni. "Ő a megalkuvás helyett az iránymutatás és a harc híve" - mondta róla az egyik szakszervezetis vezető. Vannak, akik azt rótták fel neki, hogy "napi kapcsolatot ápolt az MSZP-vel", megint mások pedig azt hangoztatják, hogy "sértődős típus", s nem bírja elviselni, ha nem úgy történnek a dolgok, ahogy szeretné.

A cikk folytatását olvassa el a hvg.hu-n!

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

EPR – mentesített termékkategória

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

EPR-díj

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink