hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Táppénz-csalás: összefogott az OEP és a rendőrség

  • adozona.hu

Együttműködik az OEP és a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság: minél több, az egészségügyi kasszát megkurtító személyt akarnak elkapni.

A szabálytalanságok megelőzésének, valamint gyors és hatékony kivizsgálásuk érdekében az országban elsőként működik együtt az OEP regionális területi hivatala és a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság - írja a hvg.hu. A köztük létrejött megállapodást nem az esetek nagy száma indokolja, hanem maga a bűnelkövetés növekvő tendenciája. A megyében az elmúlt két évben 25 milliárd tb-támogatást igényeltek jogosulatlanul, amelyek során felmerült a szándékos visszaélés gyanúja is. Ezek hátterében olyan szabálytalanságok húzódnak meg, mint például a növekedési hormonok jogosulatlan rendelése és felhasználása, az el nem végzett, de elszámolt otthoni szakápolási tevékenység, az ortopéd cipők felírása. De éppúgy fény derült a gyógyászati segédeszközökkel és a vényekkel való visszaélésekre.

Az OEP meggyőződése, hogy a visszaélések felderítését nemcsak a rendőrséggel való együttműködés biztosítja, hanem az a 195 tagból álló felülvizsgáló főorvosi hálózat is, amely a keresőképtelen állományba vett és tartott betegek ellenőrzését végzi. A felülvizsgáló főorvosok roppant csekély száma ellenére tavaly közel 67 ezer ellenőrzésük során több mint egymillió esetet vizsgáltak meg. 2009-ben is közel egymillió vizsgált ügyből több mint 41 ezer esetben szüntették meg a keresőképtelen állományt. Igaz, az OEP hozzátette: túlnyomó részben ez a beteg kezelésének befejezése miatt történt, tehát nem minden esetben volt jogosulatlan. Ilyen nagyarányú ellenőrzés során, azt lehet mondani, elég csekély a visszaélések száma, tekintettel arra, hogy az OEP elmondása szerint munkatársaik egyre többször találkoznak csalással.

A teljes cikket olvassa el itt!

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Versenybírói elszámolás

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Ingatlanértékesítés szja-kötelezettségének kezdete

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Üzletrész-tulajdonlás

dr. Buzády Csongor, LL.M. (Berlin)

ügyvéd, vállalatfinanszírozási szakjogász

Buzády és Udvari Ügyvédi Iroda, partner

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink