hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Százmilliós áfacsalás: már a NAV nyomoz a Corvin sétány ügyében

  • MTI

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) gazdaságvédelmi főosztálya másfél éves nyomozás eredményeként százmilliós áfa-csalás gyanújára bukkant a Budapest VIII. kerületében folyó rehabilitációs projekt, a Corvin sétány program megvalósítása kapcsán - írta a pénteki Népszabadság.

A cikk emlékeztetett arra: a BRFK eredetileg különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt egy ismeretlen személy, majd őt követően Hárs Gábor, akkor az MSZP parlamenti frakciójában politizáló, a VIII. kerületi önkormányzatban függetlenként dolgozó képviselő feljelentése nyomán indította meg a büntetőeljárást ismeretlen tettesek ellen.
   
A feljelentők az önkormányzat vagyonkezelő társasága, a Rév8 gazdasági átvilágításának megállapításaira hivatkozva tettek feljelentést, amely szerint az önkormányzatnál hibás döntések sora született, s ezek, valamint hiányosságok, értékbecslés nélküli telekértékesítések, illetve mulasztások miatt az önkormányzatot 2003 és 2007 között 5,947 milliárd forint vagyoni hátrány érte - olvasható a cikkben. 

A Népszabadság meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt írta: a BRFK másfél év alatt a büntetőeljárás keretében eddig csak azt állapította meg, amit már a feljelentők is sejtetni engedtek, hogy az ügyben felsejlik egy körülbelül százmilliós áfa-csalás gyanúja. Az adócsalás és a számviteli bűncselekmény nyomozása azonban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bűnügyi Főigazgatóságának illetékességébe tartozik, ezért a BRFK az adóbűncselekményt az alapügyről elkülönítette, és azt illetékességből áttette a vámnyomozóknak.

 

 

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Áfaarányosítás

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink