hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

"Soha ekkora bizonytalanságban nem voltak az emberek a nyugdíjjal kapcsolatban"

  • MTI

Nőtt a munkanélküliek száma, félkatonai szervezetek alakultak, és sok munkavállaló kevesebbet keres az új adórendszer miatt, mint egy évvel ezelőtt - mondta Kormos Kata, az MSZP szóvivője vasárnap egy telefonos sajtótájékoztatón.

A köztársasági elnök hétfőn aláírja Magyarország "pártalkotmányát", és hétfőn lesz egy éve, hogy a Fidesz-KDNP megnyerte a 2010-es országgyűlési választásokat - mondta Kormos Kata.

Emlékeztetett arra, hogy a Fidesz választási ígéretei között szerepelt egymillió új munkahely, a nyugdíjak megvédése, a devizahitelesek megsegítése és az igazságos adórendszer. Ehhez képest ma százezerrel több a munkanélküli mint egy évvel ezelőtt, "soha ekkora bizonytalanságban" nem voltak az emberek a nyugdíjjal kapcsolatban mint most, a devizahitelesek megsegítésére azóta sem született megoldás, és a bérmonitoring bizottság jelentéstervezete szerint öt hónapja "még mindig milliók" keresnek kevesebbet a Fidesz által igazságosnak mondott egykulcsos adórendszer miatt - mondta Kormos Kata.

Hozzátette, hogy a Fidesz-KDNP rendet, és több rendőrt ígért, ezzel szemben "önbíráskodásra szerveződő félkatonai szervezetek" alakulnak az országban. Kormos Kata szerint nem kell ahhoz pesszimistának lenni, hogy azt lássuk: nem jó irányba haladnak a dolgok. Mint hangsúlyozta, húsvét az újjászületés ünnepe, amelynek mai üzenete az is - és az események is azt bizonyítják -, hogy összefogásra van szükség, mert "Magyarországot ez teheti sikeressé hosszú távon".

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Versenybírói elszámolás

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Ingatlanértékesítés szja-kötelezettségének kezdete

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink