hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Fiktív papírok, hamis áfa-bevallás: félmilliárdos adócsalás

  • MTI

Mintegy félmilliárdos adócsalás miatt zárolták egy cég számláját a pénzügyőrök - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal csütörtökön.

Közleményük szerint saját információk alapján egyszerre tíz helyen negyven pénzügyi nyomozó tartott házkutatást Pest megyében. Ennek eredményeképpen a számlán található pénz mellett a cég Mercedesét, valamint teljes árukészletét is lefoglalták, amelyek együtt a teljes adóhiányt fedezik. Az elkövetői csoport vezetője előzetes letartóztatásban van.
   
Az adatok és a bizonyítékok arra utalnak, hogy az elkövetők 2008 végétől két hónapon át nagy mennyiségű szélvédőmosó folyadékot szállított Szlovákiába, majd az árut fiktív papírok felhasználásával visszaszállították Magyarországra, és eladták. Az árut Szlovákiából Magyarországra "szállító" és Magyarországon értékesítő cég hamis áfa-bevallást készített, bizonyos időszakokban pedig egyáltalán nem nyújtott be adóbevallást, így 2009-től 2010 végéig a cég majdnem ötszáz millió forintos adóhiányt halmozott fel - olvasható a közleményben.
   
Az adó- és vámhivatal az év első három hónapjában hat esetben leplezett le hasonló nagyságú adócsalást; a bíróság valamennyi adócsalót előzetes letartóztatásba helyezte - tette hozzá a NAV.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Őcsg-tag, biztosított

Széles Imre

tb-szakértő

Vállalkozói tb

Széles Imre

tb-szakértő

Hallgató szakmai gyakorlata

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink