hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Az MSZP: az alacsony keresetűeknek tragikus lesz 2011

  • MTI

Az MSZP szerint az alacsonyabb keresetűek számára most jön a feketeleves, az új személyijövedelemadó-szabályok miatt ugyanis a 290 ezer forint alatt keresők borítékjában kevesebb marad, míg a minisztereknek és az államtitkároknak legalább 150-200 ezer forinttal több kerül a zsebébe, Orbán Viktor kormányfőnek pedig havi 500 ezer forinttal nő a havi nettó jövedelme.

Török Zsolt, a szocialista párt szóvivője az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében azt írta: pártja szerint az idei év tragikus lesz a dolgozók, a pályakezdők és a kisvállalkozók számára "a tolvaj, kapzsi és felelőtlen Fidesz-KDNP bűnszövetség eddigi tevékenységének +hála+".
   
A "tolvaj kormány" a gazdagoknak kedvező adórendszer által ütött költségvetési lyukat 2011-ben a nyugdíjmegtakarítások lenyúlásával akarja fedezni - véli a szóvivő, hangsúlyozva, hogy az MSZP számára ez elfogadhatatlan, ezért amint lehetőséget kap rá, kompenzálni fogja a nyugdíjmegtakarítással rendelkezőket.
   
Török Zsolt szerint a frankhitelesek is rettegve tekintenek a 2011-es évre. "A Fidesz-KDNP bűnszövetség miatt egekben a svájci frank árfolyama, ám a kormánypártok eddig egy szalmaszálat sem tettek keresztbe a bajba jutott családok megsegítése érdekében" - írta, hozzátéve, hogy a különadók miatt januártól nő az energia, az élelmiszerek és a telekommunikáció ára is, ráadásul további drágulás várható a folyamatosan emelkedő üzemanyagárak miatt.
   
A "kapkodó ámokfutással" szemben az MSZP annak a kiszámítható gazdaságpolitikának a folytatását javasolja, amely igazságos teherviselést valósított meg, amely stabilan tartotta a forint árfolyamát, és amely fenntartható növekedési pályára állította az országot - zárja közleményét az MSZP-szóvivő.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Versenybírói elszámolás

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Ingatlanértékesítés szja-kötelezettségének kezdete

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink