hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Az OTP személyesen keresi meg a szocialista politikust

  • MTI

Az egyéni számlaegyenlegről tájékoztató értesítő kiküldésével az OTP Magánnyugdíjpénztár minden évben tájékoztatást ad a pénztárban elhelyezett megtakarításokról és hozamokról, a további kérdésekre pedig az ügyfelek bármikor, személyesen, telefonon vagy írásban választ kapnak - közölte a magánnyugdíjpénztár a szocialista Török Zsolt vasárnapi sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagálva. Mint kiemelték: a személyesen Török Zsoltra vonatkozó válaszukkal viszont közvetlenül keresik meg a politikust, s nem a médián keresztül fordulnak hozzá.

Az OTP Magánnyugdíjpénztár hétfő este az MTI-hez eljuttatott közleménye azt követően született meg, hogy Török Zsolt a magánnyugdíjpénztárak ügyében az OTP elnök-vezérigazgatójához fordult, kérve, a bankár adjon neki és 800 ezer tagtársának "tanácsot".
   
A Török Zsoltnak - mint az OTP Magánnyugdíjpénztár tagjának - adott hétfői reagálásukban a cég arra is felhívta a figyelmet, hogy a politikus megkeresésére adandó válaszuk személyes adatokat is tartalmaz, melyek nyilvánosságra hozatalára Török Zsolt nem adott nekik felhatalmazást, ezért az OTP Magánnyugdíjpénztár őt közvetlenül, nem pedig a médián keresztül tájékoztatja.
   
Közleményükben kiemelték, hogy átlátható és szabályos működésüket a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) évente többször is ellenőrzi. A pénztárak működésükről és a hozamokról negyedéves rendszerességgel ugyancsak beszámolási kötelezettséggel tartoznak a PSZÁF-nek - tették hozzá.
   
Vasárnapi sajtótájékoztatóján Török Zsolt egyebek mellett megkérdezte az OTP vezérigazgatójától, hogy: "valóban tud-e garantálni hozamot ez a cégcsoport?" - utalva arra, hogy Selmeczi Gabriella nyugdíjvédelmi kormánybiztos korábban azt mondta: "nincsenek jó kezekben" nyugdíjpénztári megtakarítások.
   
Vasárnapi sajtótájékoztatóján bemutatott nyílt levelében Török Zsolt azt is megkérdezte, hogy az OTP "valóban eltőzsdézte-e" a megtakarításait, mint ahogy azt a kormányfő szóvivője állította. Nyílt levelében arra is választ várt, hogy realizált-e az OTP hozamot a megtakarításai után, s tudja-e garantálni, hogy az elmúlt 12 évben valóban volt-e reálhozama a megtakarításainak? - emelte ki saját levelének tartalmát ismertetve a szocialista politikus.
   
Török Zsolt vasárnapi sajtótájékoztatóján azt is ismételten hangsúlyozta: ha az MSZP kormányra kerül, akkor kárpótolni fogják a magánnyugdíj-pénztári tagokat.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Őstermelő és egyéni vállalkozó egyben

Szipszer Tamás

adószakértő

Bértámogatás és átalányadó

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink