hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Parragh az elosztórendszer reformját és adócsökkentést javasol

  • MTI

Adócsökkentésre, a gazdasági szereplők terheinek mérséklésére lenne szükség, ez persze együtt jár azzal, hogy az állami kiadásokat is csökkenteni kell - mondta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke kedden Szegeden.

A gazdasági válságból történő kilábaláshoz elengedhetetlen a nagy elosztórendszerek tényleges reformja, ahogy az Szlovákiában is megtörtént - mondta az elnök a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitóján. Ha következetesen és szakmailag átgondoltan hajtják végre a reformokat, egy-két év alatt rendbe lehet tenni egy országot, s mint a szlovák példa mutatja, a gazdaság utána tartós növekedési pályára áll - hangsúlyozta.

Magyarországon ma többen élnek az államtól kapott pénzből, mint ahányan bérből vagy vállalkozásuk jövedelméből, ennek ellenére hazánkban a világgazdasági válságra adott egyik válasz a nyugdíjba menetel megkönnyítése - fogalmazott Parragh László, aki felhívta a figyelmet arra, hogy a munkaerőpiacról így kikerült embereket később már nem lehet visszacsábítani.

A kamarai elnök szerint az oktatási rendszer átalakítására is szükség lenne a szakképzéstől egészen az egyetemekig, ahogy reformra szorul az egészségügyi rendszer is. Parragh László úgy véli, érdemi párbeszédre van szükség a gazdasági élet és a politikai élet szereplői között, s nemcsak akkor, "amikor oda kell állni és támogatni kell az intézkedéseket". A gazdasági kilábalás forrásai között az elnök számba vette az uniós támogatásokat - amelyeket véleménye szerint "presztízsberuházások" helyett valós gazdaságélénkítésre kellene fordítani - a feketegazdaság kifehérítéséből származó bevételeket, a korrupció visszaszorítását, a szociális juttatások feltételhez kötését, valamint a gazdaságpolitika hitelességének visszaállítását.
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Könyvvizsgáló megválasztása 2.

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Közterület-használat könyvelése

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink