hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Maradna a Robin Hood, csak szűkebben

  • MTI

Bár minden ellenzéki frakció jelezte, hogy nem támogatja a Robin Hood-adót, az MSZP kapcsolódó módosító indítványokkal tovább "csiszolná" az előterjesztést. A szocialisták szűkítenék a 8 százalékos adót fizető energiacégek körét - derül ki a távhőszolgálatás versenyképesebbé tételéről szóló törvényjavaslathoz hétfőn beadott kapcsolódó módosító indítványokból.

A Pénzügyminisztérium eredeti tervéhez képest szűkítené az adózók körét a szocialista Podolák György, Szanyi Tibor és Józsa Imre úgy, hogy csak Magyarország legnagyobb erőművei fizessék meg az "emelt szintű társasági adót, függetlenül attól, hogy az általuk termelt villamos energia kötelező átvételi rendszerben kerül-e értékesítésre vagy nem".

Szanyi Tibor, az MSZP távhőmunkacsoportjának vezetője az MTI-nek kedden elmondta: az általuk leszűkített körbe tartozó energiatermelő cégek fizetnék amúgy is a beszedendő adó 90 százalékát, e cégeknél keletkezik az extraprofit.

A szocialista politikus megerősítette: a szocialisták el akarják vinni a zárószavazásig a törvényt. A törvényjavaslat részletes vitáját hétfőn folytatta le a parlament, a tervek szerint a módosító indítványokról november 3-án, hétfőn szavaz az Országgyűlés.
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Áfamentes szolgáltatásnyújtás EU-ba

Bunna Erika

adótanácsadó

Német adóügyi illetőségű egyéni vállalkozó

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Hozamszámítás

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink