hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Horn: ilyen nehéz helyzetben semmi sem ördögtől való

  • MTI

Horn Gábor szerint Magyarország nincs jó helyzetben, sokkal erőteljesebben érinti a pénzügyi válság, mint a régióban a többi országot. Erről az SZDSZ ügyvivője csütörtökön a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában beszélt.



Magyarország nem kezelte a pénzügyi válságot - fogalmazott orn Gábor, hozzátéve, hogy az országnak ezzel együtt a strukturális válságait is kezelnie kell. Elmondta: az SZDSZ péntekre meghívta azokat a liberális közgazdászokat, akikkel hosszú idő óta együtt dolgoznak, és megvitatják velük a párt hárompontos programját, amelyet a szombati nemzeti csúcsra javasoltak.

Kóka János, az SZDSZ frakcióvezetője korábban azt mondta: a liberális párt olyan programot javasol a nemzeti csúcsra, amely a költségvetési takarékosságra, a magyar vállalkozások versenyképességét növelő adóintézkedésekre, valamint az euróbevezetés céldátumának meghatározására koncentrál.

Horn Gábor arra az újságírói kérdésre, hogy ebben a helyzetben az SZDSZ hozzányúlna-e a 13. havi nyugdíjhoz, azt válaszolt: "ilyen nehéz helyzetben semmi sem ördögtől való". Hangsúlyozta, pártja szerint rossz az a döntés, hogy a kormány semmilyen adóváltoztatást nem tervez.

A nemzeti csúccsal kapcsolatban azt mondta: értelmes dolog széles körűvé tenni az egyeztetéseket, de ennek a formáját, kereteit közösen kell kitalálni. Ha valaki komolyan vesz egy ilyen összejövetelt, az nem a sajtó nyilvánossága előtt folytatja a megbeszélést - jelentette ki. Szombaton nem fog eldőlni semmi sem, miközben fontos, hogy gyorsan megoldást találjon a kormány - jelentette ki. Véleménye szerint az egyeztetés akkor működik, ha annak vannak stációi, ha "akkor tudunk kiülni a nemzet elé, amikor már valamire jutottunk, és nem fordítjuk meg a sorrendet".
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Versenybírói elszámolás

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Ingatlanértékesítés szja-kötelezettségének kezdete

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink