hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Oktatás helyett inkább bírságot fizetnek

  • hvg.hu

Előző cikkünkben összefoglaltuk, mi a leggyakoribb 3 tévhit, amiért elodázzák a cégek a munkavédelmi oktatást. Az alábbiakban összegyűjtöttünk újabb három tévhitet, amelynek köszönhetik, hogy súlyos bírságokat kell kifizetniük.

4. tévhit: "Olcsóbb egy kis bírság, mint mindent rendbe tenni?"

3 tévhit
Cikkünk első részét olvassa el itt!
Ez egy nagyon drága tévhit . Ez nem úgy működik, "hogy tíz éve nem voltak nálunk, most megbüntettek 200 ezer forintra, most tíz évig megint nyugtunk lesz". A felügyelőknek utóellenőrzési kötelezettségük is van, tehát ha súlyos szabálytalanságot találnak, előbb-utóbb visszatérnek, és ismét ellenőrzik, hogy azt megszüntették-e?

Tehát vagy a bírság után kell rendbe tenni a munkavédelmi feladatokat, ami a sürgősség miatt gyakran többe is kerül, mint egyébként, vagy az utóellenőrzésnél az ismételt, ugyanolyan szabályszegés súlyosbító körülményként magasabb bírság ot eredményez. Ezután persze már tényleg meg kell szüntetni a bírságot eredményező hiányosságokat, bár a kitartóbbak a harmadik bírságnál látják csak be.

A munkavédelmi bírságokra íme két konkrét példa: egy bírósági ítélet és egy beszámoló. Ha kíváncsi, hogy mi áll ezekben, kattintson ide!


Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Devizás könyvelés

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Egyéni vállalkozó gépjármű költségelszámolása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink