hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Fidesz: csökkentse az adóalapot a gyerekek száma

  • MTI

A családi jellegű, egykulcsos jövedelemadózás lesz a Fidesz készülő gazdasági programjának egyik hangsúlyos, új eleme - írta a szerdai Világgazdaság.


Az ellenzéki párt különféle műhelyeiben most formálódik, és a tervek szerint szeptemberre készül el a párt vitairatának gazdasági fejezete - olvasható a lapban.

A lap úgy tudja, hogy a Fidesz továbbra sem pártolná az egységes, minden adónemre kiterjedő egykulcsos adóztatást; azaz csak az szja-ban szűnne meg a három kulcs, a helyét egyetlen - 15, 18 vagy 20 százalékos - adómérték venné át; az adóalap pedig csökkenthető lenne a gyermekek számával.

A csomagban a járulékmérséklés is szerepel - ezzel kapcsolatban azonban részleteket még nem tudott meg a lap, s csak annyi információt kaptak az ellenzéki párttól, hogy erős adócsökkentésre” készülnek, ha kormányra kerülnek.

A programírást megelőző tanácskozások egy része már lezajlott. Az egyiket Járai Zsigmond volt MNB-elnök vezette, ebben a körben külföldi befektetőkkel konzultált az ellenzéki párt - emlékeztetett a szerdai Világgazdaság.
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Kapcsolt vállalkozás?

Antretter Erzsébet

adószakértő, igazgató

Niveus Consulting Group Kft.

Adószámos magánszemély könyvkiadó

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink