hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Vagyonosodási vizsgálat: adófrászban él az ország

  • lapszemle

A vagyonvizsgálattól való félelmében manapság már utazást, bútort, vagyontárgyakat is egyre több magyar vásárol külföldön, a cégek pedig offshore társaságokon keresztül próbálnak elbújni az adóhivatal elől – írja a Magyar Nemzet.

A napilap cikke szerint a tavalyi vagyonosodási vizsgálati hullám eredményeként manapság már külföldön intézik az emberek nagyobb beszerzéseiket. Itthon konganak az árverési csarnokok, mert senki nem mer nyíltan licitálni több százezres tételekre, s bajban vannak a kis cégek is, mert a tulajdonosok félnek tőkét injekciózni beléjük. Virágoznak viszont az offshore, vagyis az úgynevezett adóparadicsomokban bejegyzett vállalkozások, amelyek mögé nem nézhet be az adóhivatal – mondta az Adózóna szakértője. Marosi Andrea szerint mindenki „papírozik”, és még a családon belüli pénzmozgásokról is többen megállapodásokat írnak. A revizoroknak sem sokkal jobb: teljesítménykényszer alatt dolgoznak, és féltik az állásukat.

Mindkét oldal félelmét felerősíti, hogy nincs általános szabály arra, hogyan kell egy vagyonosodási vizsgálatot lebonyolítani. Az elégtelen szabályozás miatt egy átlagember teljesen kiszolgáltatottá válik az íróasztal mögött ülő ellenőrnek.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Munkaidő-nyilvántartó rendszer

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Keresőképtelenség felmondási idő alatt

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Kapcsolt vállalkozás?

Antretter Erzsébet

adószakértő, igazgató

Niveus Consulting Group Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink