hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Négy befektetési tipp, amivel adót spórolhat!

  • dr. Marosi Andrea

Sok embernek a naptárra tekintve, csak decemberben jut eszébe, hogy az év közben felhalmozódott megtakarításait hova fektethetné be. Mindenki elsősorban olyan lehetőséget keres, ami adószempontból is kedvező. Négy olyan befektetési lehetőséget ajánlunk, amelyek nem esnek sem nyereség-, sem kamatadó hatálya alá, és 20-30 százalékos adókedvezménnyel járnak.

Bár közeledik az év vége, de négy, adóügyi szempontból igen kedvező befektetésre még most, december utolsó heteiben is lehetőség van. A bankok döntő többségében nyitható nyugdíj-előtakarékossági számla a nyugdíj célú megtakarítások egyik lehetséges eszköze. Lényege, hogy a tulajdonos szabadon rendelkezhet arról, hogy az általa erre a számlára befizetett összeget milyen értékpapírba - forinton alapuló befektetési jegybe, a Budapesti Értéktőzsdén forgalmazott részvénybe, vagy Magyar Államkötvénybe - fektessék. A számlatulajdonos a számlán elhelyezett befizetéseinek összege után egyrészt adókedvezményre jogosult, másrészt - nyugdíjszolgáltatás esetén - e befektetések hozamát adómentesen élvezheti. A számlaegyenleg összege örökölhető.

.További tippek az Ecoline összeállításában olvashatóak!

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Beruházás bérleti díj fejében

dr. Kelemen László

adószakértő, jogász

Külföldi jógatábor

dr. Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink