hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

A kormány szerdán dönt az adócsomaghoz tartozó módosításokról

  • MTI

A kormány ma tárgyalja az adótörvényekhez benyújtott módosító javaslatokat. A kabinet várhatóan foglalkozik az OÉT adómentes étkezési hozzájárulás és az iskolakezdési támogatás növelnéséről szóló javaslatával.

Vélhetően nem tűzi napirendjére a kabinet azt a javaslatot amelyik a magánnyugdíjpénztárakból bizonyos feltételek esetén lehetővé tenné a visszalépést a társadalombiztosítási nyugdíjpénztárba. Ezt a módosító indítványt ugyanis Gegesy Ferenc (SZDSZ) és Szabó Lajos (MSZP) visszavonta.

Elképzelhető, hogy a kisadók összevonása is lekerül a napirendről, illetve az a javaslat is, hogy a társadalombiztosítási járulékokat egy számlára kelljen befizetni. 

Ezzel szemben a kabinet foglalkozik egyebek között az OÉT javaslataival is, amelyek az adómentes étkezési hozzájárulást és az iskolakezdési támogatást növelnék.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Belföldi napidíj

Széles Imre

tb-szakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Vagyonkezelő cég számvitele

Pölöskei Pálné

adószakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink