hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Az MSZP-elnökség az adórendszer átalakítását szorgalmazza

  • MTI

Az MSZP elnöksége szerint még idén el kell készülnie az adórendszer korszerűsítésére vonatkozó törvényjavaslatoknak - mondta Nyakó István, az MSZP szóvivője a párt elnökségi ülése után.



Az elnökség támogatja Veres János pénzügyminiszter azon javaslatát, amellyel egyszerűsíti és igazságossá teszi az adórendszert, csökkenti az adóterheket és "kifehéríti" a gazdaságot 2008-ban - közölte a szóvivő, miután a testület meghallgatta a pénzügyminisztert.

Nyakó István azt mondta: fontosnak tartják, hogy az ezzel kapcsolatos törvény-előkészítés még ebben az évben induljon el. Az átfogó adókorszerűsítési javaslatot - folytatta a szóvivő - január 31-ig fogják megtárgyalni a koalíciós partnerrel, a szakmai szervezetek ajánlásait figyelembe véve. Kérdésre válaszolva elmondta: az adórendszer átalakításával kapcsolatban nem esett szó konkrétumokról az elnökség ülésén. Az MSZP elnöksége támogatja a pénzügyminiszter azon javaslatát is, hogy jövőre az adóterhek általánosságban ne növekedjenek, sőt csökkenjenek. Nyakó István elmondta: az elnökség értékelte az elmúlt egy év gazdaságpolitikai folyamatait, és nyugtázta, hogy az államháztartás helyzete jobban alakul a vártnál. Mint mondta, az MSZP meg szeretné köszönni a köztársaság minden polgárának azt a felelősségvállalást, amellyel tudomásul vette, hogy az országnak stabilizációra van szüksége.

Tájékoztatása szerint a szocialista elnökség megállapította, hogy a kitűzött célokat teljesítették, Magyarország fenntartható egyensúlyi pályára áll, és teljesíti európai uniós kötelezettségeit.

A szóvivő azt mondta: az elnökségi ülésen szó volt az MSZP országgyűlési képviselőcsoportjának kétnapos, tapolcai üléséről, valamint a parlament őszi jogalkotási menetrendjéről is.
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Önkormányzati bevételek

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink