hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Távozott a megvádolt APEH-es vezető

  • MTI

Közös megegyezéssel még pénteken távozott az APEH-től az az osztályvezető, akivel szemben büntetőeljárás folyik – közölte az adóhatóság szóvivője. Az adóhivatal nem tartja hibásnak magát, D.Zsigmond pedig családi okokkal magyarázta távozását.

Bakonyi Ágnes szerint az adóhatóság nem követett el hibát, amikor alkalmazta a volt rendőrt. A szóvivő elmondta, az APEH-hez jelentkezőktől erkölcsi bizonyítványt, önéletrajzot kérnek, más "papírt" nem. Mint mondta, D. Zsigmond a felvételi beszélgetésen szimpatikusnak mutatkozott, és nem mutatott semmilyen jel arra, hogy az APEH-nek nem kellene őt alkalmaznia. Ugyanúgy nyert felvételt, mint mindenki más – fogalmazott Bakonyi.

Közölte, a "sajtóhírek" nyomán kértek választ tőle arra, igazak-e az őt érintő hírek. Ő megerősítette, hogy valóban folytatnak ellene eljárást – tette hozzá a szóvivő. A Blikkben jelent meg a D. Zsigmondról szóló hír, ami szerint még rendőrtisztként vádat emelt ellene az ügyészség hivatali befolyással való üzérkedés miatt. Az MTI úgy tudja, bár a cikk csak kedden jelent meg, a lap munkatársai már a múlt héten megkeresték az ügyben az APEH-et, ezért távozott már pénteken a volt vezető.

Bakonyi Ágnes arra hívta fel a figyelmet, hogy D. Zsigmonddal szemben nem született jogerős bírósági döntés, ami kimondta volna bűnösségét.

A szóvivő kitért arra is, hogy D. Zsigmonddal a munkahelyi vezetője meg volt elégedve. D. Zsigmond ez év elejétől dolgozott az APEH Közép-magyarországi Regionális Igazgatóságán osztályvezetőként. D. Zsigmond az MTI kérdésére elmondta: "családi okok miatt távozik".

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ösztöndíj/versenykiírás és díjazás

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Kft. ingatlan (iroda) megvétele tulajdonos által

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Bt. eladása osztatlan közös üzlettel – elővételi jog II.

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink